Futbol oynadığı dönemde 1997-98 sezonunda Beşiktaş forması ile kupa şampiyonluğu yaşayan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra şunları söyledi:

SAĞLAM: 50'NCİ YILA KUPAYLA GİRMEK İSTİYORUZ

“Kupa bizim hedeflerimizden birisiydi. 3-0’lık bir skorla finale çıkmak çok sevindirici. Kulübümüz gelecek sezen 50'nci yılını kutlayacak. İki sezon önce lig şampiyonu, geçen sezon da lig üçüncüsü olduk. Bu yıl da müzemize kupayı götürerek, 50'nci yıla başarılarla girmek istiyoruz. Beni en çok sevindiren konu, Bursa’dan gelen binlerce taraftarı mutlu bir şekilde evlerine göndermiş olmak. Öte yandan İzmir’e gelen binlence Eskişehirsporlu taraftarın kentlerine buruk dönmelerine gerçekten üzüldüm. Bugün İzmir’de yaratılan atmosfere Eskişehirlilerin de büyük katkısı oldu. Umarım bu atmosfer devam eder.”

YANAL: AVRUPA HEDEFİMİZ BİTMEDİ

Müsabaka sonrası üzgün olduğu gözlenen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"İki Anadolu takımının arka arkaya oynayacağı maçların ilkiydi. Karşılaşmaya kötü başladık. Rakibin baskısına karşılık veremedik. Oyun 2-0’a geldikten sonra sahadaki bütünleşmeyi sağladık, 3-0’dan sonra da istediğimiz futbolu oynamaya başladık ama iş işten geçmişti. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Buraya kadar gelen binlerce taraftarımızı mutlu edemedik. Eskişehirspor için Avrupa Ligi hedefi henüz bitmedi. Süper Final’de önce pazar, ardından çarşamba günü yeniden Bursaspor ile oynayacağız. O maçlarda alacağımız sonuçlarla yeniden Avrupa Ligi hedefine ulaşabiliriz. Futbolun markası zarar görmemeli. Bugün buna uygun bir ortam vardı. Önümüzdeki pazar ve ardından çarşamba oynayacağımız iki Bursaspor maçında da bu tablo bozulmasın.”


US(SSA)