Kadir Şankaya, Divan Kurulu’ndaki açıklamalarına karşılık veren Ertuğrul Sağlam'a Divan Kurulu adına "Dost acı söyler" başlıklı yazılı açıklamada şunları söyledi:

DERS ÇIKARIP DAHA DA YÜKSEL

"Baba’dan Oğula; Sevgili evladım. Ne yazık ki basın benim açıklamamı bazı yerlerini çıkararak açıklamış. Seni teknik direktör olarak sayın başkana tavsiye eden benim. Ve bu tavsiyemin ne kadar yerinde olduğunu yüce rabbim beni yanıltmayarak bütün Türkiye’ye gösterdi. Bursaspor şampiyon olurken sende kariyerinde zirve yaptın. Bursaspor’un başarısının kalıcı olması, Avrupa kupalarında birçok başarıya imza atması ve bu başarılı takıma senin senelerce hizmet etmen en büyük temennimdir. Evlat! Sen eleştiriye her zaman açık ol ki, bu eleştirilerden ders çıkarıp daha da yüksel. Eleştirilmek insanı olgunlaştırır. Bir baba evladının kötü olmasını ister mi? Ama ne yazık ki senin beraber çalıştığın futbolcu takip heyeti sana ve kariyerine zarar vermektedir.

HATALAR DEVAM EDİYOR

İbrahim Yazıcı yönetimi ile başlayan transferdeki başarısızlık halen devam etmektedir. Samet Aybaba’nın bulunduğu dönemde 4 Brezilyalı’nın alınması ile başlayan hatalar zinciri günümüzde de devam etmektedir. Bu hatalı transferleri saymaya başlayacak olsak şu andaki seçici kurulun aldığı İnsua, Nunez, Steinert, Svensson, Tagoe, Bangura, Ramazan Sal, Ahmet Arı, Mehmet Sak ve adını hatırlayamadığım Almanya kökenli Türk futbolcuları.

KİM KİMİN YEDEĞİ

Çok büyük paralara transfer edilen Bangura şu anda Turgay’ın yedeği. Ya Turgay kimin yedeği? Sebastian Pinto’nun yedeği. Ara transferde aldığımız Pinto ve Hakan Aslantaş iyi çıkar diye dua ediyoruz. Ama bu iki transferinde Bursaspor’un ilacı olmadığını görüyoruz. İç transferde Ergiç’in, Bekir Ozan’ın, Ali Tandoğan’ın, Mustafa Keçeli’nin gönderilip yerine kadroya bile giremeyen Kirita, İnsua, Svensson’un tutulmasını bize nasıl açıklarsınız?

HARCANAN BURSASPOR’UN PARASI

Elbette yapılan olumlu transferler de var; Vederson, N’diaye, Adem Koçak, kaleci Carson, bir de Basser. Ama genel baktığımızda yapılan transferlerin çoğu isabetsiz. Bu transferlerde boşa harcanan paralar Bursasporun paraları. Bu transfer hatalarının devam etmemesine temenni eden divan toplantısındaki görüşlerimiz maalesef Bursaspor kaosa sürükleniyor gibi başka bir mecraya çekilmek isteniyor. Hiç kimse bizi bu mecralara çekip nemalanmaya kalkmasın. Biz her zaman yönetimin ve teknik heyetin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ama bu değildir ki hata yaptıklarında eleştirmeyeceğiz.

DERDİMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL

Bu yaptığımız haklı eleştiri üç ayda bir yapılan Divan Kurulu toplantısı, Trabzonspor maçının arifesine geldi diye yersiz olarak değerlendirildi. Trabzonspor maçına değil de Orduspor maçına denk gelse, yerli yerinde mi olacaktı? Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. Testi kırılmadan yol göstermektir. Ve şunun bilinmesini isteriz ki Divan Kurulları kaos yaratmak için değil, tam aksine doğabilecek kaosları önleyip kulübü daha iyi günlere taşımak için vardır. Yönetimler ve teknik heyetler geçici, Divan Kurulları kalıcıdır. Ve babanın evlada en son sözü şu olacaktır: Dost acı söyler."


EK(İA/AÖ)