Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bir yerel gazetemizde 2012-2013 sezonu öncesi futbolcumuz Ferhat Kiraz'ın Boluspor Kulübü'nden Kulübümüze transferi öncesinde Sezer Bravo ve Metin Korkmaz isimli şahısların kulübümüz adına, imza yetkileri olmaksızın – sadece ön görüşme yapmaları hususunda yetkilendirilmiş olmaları ele alınarak spor sayfalarında manşetten bu husus ağır biçimde eleştirilmiştir.

Ön görüşme yapma hususunda yetkilendirilmiş olan kişilerden birisi olan Metin Korkmaz isimli şahsın İstanbul ilinde iki gün önce suç şüphesi ile gözaltına alınmış olması vakıasından yola çıkıp kulübümüz başkan ve yönetimine çok ağır ve ilgisiz ithamlarla yüklenilerek buradan kamuoyunun yanlış bir şekilde yönlendirilmeye çalışılması kabul edilemez bir tutumdur."

Bursaspor'un işleyiş ve menfaatleri doğrultusunda kulüp yetkililerinin genel kuruldan aldıkları güven ve yetki ile hareket ettikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Yöneticilerimiz futbol dünyasında gerekli gördükleri her kişi ile irtibata geçebilir. Kulüp menfaatleri için her kişiden yararlanabilir. Ata değişimiz ile "Öküz altında buzağı aramanın" kimseye bir yararı yoktur. Ancak camia içerisinde birbirimizi yaralamaya yarar ve bu konuda hevesli olanlara da prim verir. Yine bir kişinin salt gözaltına alınmış olması, hakkında iddialar olması bu derecede ağır ithamlar için kanaatimizce yeterli değildir.

Her ne kadar bahsi geçen soruşturma hususunda gizlilik kalktıktan sonra tarafımızdan araştırma ve değerlendirme yapılacak ise de daha soruşturmanın başında hiçbir sunulmuş bilgi yok iken ön yargı ile herhangi bir insanı mahkum etmek veya hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşmiş gibi ilan etmen bizim hukuk ve vicdan anlayışımız ile bağdaşmaz.

Şike davası da dahil olmak üzere geçmişte geçirdiği tüm süreçlerde tertemiz olduğu defalarca tescil edilen, her defasında pardon sözüne muhatap olmak zorunda kalan kulübümüz ve yönetimimiz, bugüne kadar türlü haksız ve çirkin saldırılardan tertemiz çıkmış ise, bunun ardında kararlılıkla sürdürdüğümüz taviz vermedik dik duruşumuz mevcuttur. Hiçbir kişi, kurum ve organla çatışma ve kavga ortamına sürüklenmek istemiyoruz. Özellikle medya dünyasına yönelik kavgadan, çatışmadan uzak sadece Bursaspor'un hak ve menfaatlerini referans alan tutum ve duruşumuz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anlamda her kişi ve kurumu sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz."


EK(İA/Aİ)