Yeşil beyazlı ekip, Sivasspor karşısında gösterdiği performansla İstanbul'a gelen taraftarlarından da alkış aldı. Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri Pinto (2), Batalla ve Vederson atarken Sivasspor'un sayısı Uğur'dan geldi. Bu sonuçla Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Eskişehirspor ile eşleşti.

PİNTO'YA KRAMPON KULÜBEDEN GELDİ

Bursaspor'un devre arasında kadrosuna kattığı ve kısa zamanda uyum sürecini aşarak takıma golleriyle hayat veren Pinto, Sivasspor karşılaşmasında attğı gollerle de taraftarın gönlünde taht kurdu. Gollerinin ardından kramponunu çıkararak sevinen Şilili golcüye bu kez gollerinin ardından krampon yedek kulübesinden geldi. Yine telefon işareti yapan ve kramponlarını kulağına götüren yetenekli futbolcu, yeşil beyazlı taraftarların kendisi için açtığı İspanyolca, "Büyükannen senin telefonunu bekliyor" yazılı pankartın önünde sevindi.

BATALLA TAKIMI SIRTLADI

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Batalla performansıyla parmak ısırtıyor. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Sivasspor karşısında harika bir oyun sergileyen Batalla, bu maçta da 3 asist 1 golle maçın adamı oldu. Karşılaşmanın sonunda teknik direktör Ertuğrul Sağlam özellikle Arjantinli futbolcunun yanına giderek sarılması ve tebrik etmesi ise gözden kaçmadı.

ÖMER ERDOĞAN: BÜYÜK CAMİAYIZ

Bursaspor'un deneyimli kaptanı Ömer Erdoğan, önemli bir galibiyet aldıklarını ve kupada yollarına devam ettiklerini ifade etti. Ömer, "Şimdi Süper Final maçlarına konsantre olacağız. İnşallah bu oyunumuzu devam ettiririz. Seyircilerimize çok teşekkür ediyorum. Herkesin aklında İstanbul'da yaşayan 2 milyon Sivaslı'nın olduğunu ve tribün üstünlüğünü alabilecekleri vardı. Ancak biz ne kadar büyük bir camia olduğumuzu burada bir kez daha gösterdik. Bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

VEDERSON: UZUN ZAMANDIR GOL ATAMIYORDUM

Bursaspor'un tecrübeli kanat futbolcusu Vederson, takım halinde çok iyi oynadıklarını dile getirdi. Vederson, "Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu maç için hafta boyunca çok iyi hazırlandık. Sivasspor'un üstümüze geleceğini tahmin etmiştik ve düşündüğümüz gibi de oldu. Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Bundan önce oynadığımız iki maçta istediğimiz sonuçları alamamıştık. Amacımız kupayı almak. Bu yolda ilerlediğimiz için mutluyum. Buraya kadar gelen coşkulu taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün bir gol ve bir asist yapmam benim için iyi oldu. Uzun zamandır gol de atamamıştım. Benim için iyi bir motivasyon oldu" şeklinde konuştu.