SAĞLAM'DAN FUTBOLCULARINA TEŞEKKÜR

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın bitiminde soyunma odasında kısa bir toplantı yaptı. Müsabakadan önce futbolcularıyla konuşurken inanmaları halinde 5 maçtır dize getiremedikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçeceklerini ve play off hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklarını söyleyen Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra da soyunma odasında futbolcularına 3 puan aldıkları için teşekkür etti.

"HER MAÇTA BÖYLE OYNAYIN"

Kendileri için kritik olan ve galibiyetle sonuçlanan zorlu karşılaşma için futbolcularına tek tek teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, oyuncularından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ontaya koydukları mücadeleyi, kalan haftalar için de göstermelerini istedi.

İKİNCİ YARIDA 5 GALİBİYET

Ligin ilk yarısındaki ilk 10 haftada, 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak hanesine 13 puan yazdıran yeşil beyazlı ekip, ikinci yarının 10 haftalık bölümünde ise galibiyet sayısını 5'e çıkardı. İlk yarıdaki süreçte rakip fileleri 14 kez havalandıran Bursaspor ikinci yarıdaki gol sayısını da 14 yaparak ilk yarıyla dengeledi. İlk yarıda kalesinde 10 gol gören yeşil beyazlı ekip. ikinci yarıda ise kalesinde 11 gol gördü.

5 MAÇ SONRA YENDİ

Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederken rakibini 5 maç sonra yenmiş oldu. Bursaspor, bu galibiyetle İstanbul Büyükşehir Belediyespor fobisini de yenmiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un en son 2009-10 sezonu 10'uncu haftasında evinde 6-0 yenen Bursaspor, aynı sezonun ikinci yarısında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup oldu. 2010-11 sezonunun ilk yarısında ise deplasmanda rakibiyle karşılaşan Bursaspor, mücadeleden 0-0 berabere ayrılırken ikinci devre oynanan maç ise 1-1 sona erdi. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maç ise 2-0 İstanbul ekibinin üstünlüğüyle biterken, bu sezon ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan maç da golsüz eşitlikle tamamlandı.

VEDERSON VE N'DİAYE CEZALI

Bursasporlu 2 futbolcu, takımlarının önümüzdeki hafta oynayacağı Samsunspor deplasmanında forma giyemeyecek. 65 ve 85'inci dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonucu kırmızı kartla oyundan atılan Gökçek Vederson'a 83'üncü dakikada oyundan çıkmak üzereyken sarı kart gören Alfred N'Diaye, Samsunspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü. N'Diaye bu sezon 8 maçta sarı kart görmüş oldu.

PİNTO 2'LEDİ

Bursaspor'un devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Şilili forvet Sebastian Pinto, yeşil beyazlı forma ile ikinci golünü İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kaydetti. İlk golünü kafayla Gençlerbirliği maçında atan Pinto, pazartesi akşamı attığı golden sonra kramponlarını çıkarıp kulağına götürdü ve telefonla konuşur gibi yaptı. Pinto, maçtan sonra da, "Bu gol sevincini hep yapıyorum. Sevincin anlamı ise kramponumla büyükannemi anmak" dedi.

HEDEF SAMSUNSPOR

Ligin 28'inci haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarına ara vermeden bugün Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başladı.


EK(İA/AÖ)