Sona eren lig maratonunun ardından Avrupa kupalarına gitmeyi garantileyen Bursaspor, bu yıl UEFA Avrupa Ligi'ne 2'nci ön eleme turundan başlayacak ve 3 ön eleme oynayacak. Yeni sezonu daha erken başlatacak olan yeşil beyazlı ekipte transfer çalışmaları da hız kazandı. Yeşil beyazlı camia, takımdan kimlerin ayrılacağını ve transferin rotasının ne yönde çizileceğini merakla bekliyor. Taraftarlar ise önceki yıllarda yapılan transfer hataları ve geç kalınan imzaların bu yıl yaşanmamasını istiyor.

3 ÖNEMLİ TAKVİYE

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın verdiği liste doğrultusunda yeni sezon için transfer çalışmalarına hız verileceği ve sezon başı kampına kadar alınacak isimlerle görüşmelerin tamamlanacağı kaydedildi. Kampa kadar 40 günlük zamanı olan Bursaspor'da özellikle aksayan mevkiilere önemli 3 ismin takviye yapılacağı belirtildi.

KİMLER GİDECEK?

Bursaspor'da gelecek futbolcularla birlikte takımdan ayrılacak futbolcular da merak ediliyor. Yeşil beyazlı ekipte büyük umutlarla transfer edilen Tagoe ile beklenen verimi sergileyemeyen Svensson ve forma şansı bulamayan Stepanov'un takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Forma şansı bulamayan bazı genç futbolcuların da başka takımlara kiralık olarak verilmesinin gündemde olduğu öğrenildi. 

ÖMER SÖZLEŞME UZATACAK MI?

Bursaspor'un tecrübeli kramponu Ömer Erdoğan'ın sözleşmesi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Deneyimli futbolcuyla şu ana kadar herhangi bir görüşmenin yapılmadığı belirtilirken, Ömer'in takımda devam edip etmeyeceği de merak konusu. Kaptan, daha önceki açıklamalarında, "Sözleşmem bitiyor. Şu ana kadar hiç konuşmadım. Bazı şeyler konuşmadan da hallediliyor artık. O yüzden çok önemli görmüyorum. Futbol günü birlik bir olay. Çok uzun vadelerde plan yapmıyorum. Şu an isteğim ve hırsım devam ediyor. Talep olmazsa, farklı bir teklif gelirse o zaman ailemle oturur bunu değerlendiririm" ifadelerini kullanmıştı.

HAZIRLIKLAR 25 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Bu arada fazla ön eleme oynayacak olması nedeniyle sezonu erken açacak olan Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran 2012 pazartesi günü başlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye mağlup olan Bursaspor, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne 2'nci ön eleme turundan başlayacak takım oldu. Yeşil beyazlı ekip 40 günlük iznin ardından topbaşı yapacak. Bursaspor, 25 Haziran 2012 Pazartesi günü saat 18.00'da Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.


EK(İA/Aİ)