Bursaspor, pazar günü deplasmanda karşılaşacağı rakibi Kayserispor'u bugüne kadar dış sahada yalnızca 2 kez mağlup edebildi. Yeşil beyazlılar, Kayseri'deki ilk galibiyetini, 38 yıl önce 1973-74 sezonunda 1-0'lık skorla aldı. Bursaspor, 1973-74 sezonunda şimdiki adıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Kayserispor'u tek golle devirdikten sonra rakibiyle Kayseri'de geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında oynanan maçta 2-0 mağlup ederek ikinci galibiyetini almış oldu.

38 YILLIK HASRETİ DİNDİRDİ

Bursaspor Kayseri deplasmanında bugüne dek oynadığı 15 Süper Lig maçında 8 mağlubiyet, 5 beraberlik alırken, 2 de galibiyet aldı. Kayseri'deki 15 maçta 8 gol atan yeşil beyazlılar, kalesinde ise 18 gol gördü. Geçtiğimiz sezon Kayseri'de bin 479 günlük gol hasretini dindiren Bursaspor, hem de 38 yıllık galibiyet özlemini sonlandırmıştı.

PENALTILAR KAYSERİYE

Bursaspor'un geçtiğimiz sezon deplasmanda 2-0 kazandığı Kayserispor maçında 89'uncu dakikada penaltı atışı kazandı. Bursaspor böylece Süper Lig'de 54 hafta sonra penaltı atışı kullanmış oldu. Ancak vuruşu yapan Vederson başarılı olamamıştı. 2009-10 sezonu 32'nci haftasında yine Kayserispor'a karşı penaltı kullanan ve Ivankov ile gol bulan Bursaspor 2010-11 sezonunun tamamında penaltı atışı kullanamamıştı. Yeşil beyazlılar son 3 sezonda penaltı atışlarını Kayserispor karşısında yapmış oldu.

YİNE KAYSERİ YİNE ŞİMŞEK

Bursaspor'un pazar günü saat 20.00'de Kadir Has Stadı'nda oynayacağı Kayserispor maçını Barış Şimşek yönetecek. Barış Şimşek geçtiğimiz sezon yine deplasmanda oynanan Kayserispor maçını yönetmişti. Şimşek, 54 hafta sonra Bursaspor lehine penaltı çalan hakem olmuştu.

15 GÜNDE 5 MAÇ

Bursaspor, 19 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında 15 günlük süreçte 2’si Avrupa Ligi olmak üzere 5 maç yapacak. Kayserispor ile 19 Ağustos Pazar günü ligin ilk maçına çıkacak olan yeşil beyazlılar, ardından 23 Ağustos Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi play-off müsabakalarında eşleştiği rakibi Twente’yi sahasında ağırlayacak. 26 Ağustos tarihinde Süper Lig’in ikinci haftasında taraftarı önündeki ilk sınavını İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında verecek olan Bursaspor, ardından 30 Ağustos’ta Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Twente ile rövanş karşılaşmasına çıkacak. Bursaspor, 2 Eylül’de Süper Lig’in 3. haftasında ise deplasmanda son şampiyon Galatasaray’a konuk olacak.


EK(İA/Aİ)