Bursaspor'un eski kaptanlarından Mesut Ünal'ın 1.85 boyundaki oğlu Enes, yeşil beyazlı ekibin alt yapısı ve milli takımda gösterdiği performansla dikkati üzerine çekti. Maç başına şu an 2.77’lik gol ortalaması yakalayan Enes,  Bursaspor A takımı ve A milli takım formasını giymeyi hedeflediğini söyledi.

İLK GOLÜ BABASINA

Futbola Bursaspor Futbol Okulu’nda başlayıp yaşıtlarıyla arasındaki fizik farkı nedeniyle 13 yaşına geldiğinde ilk resmi sınavına kendisinden bir yaş büyükleriyle çıkan Enes, ilk sekiz maçında attığı gollerle Bursaspor'u galibiyete taşıdı. Enes, ilk golünü de babası Mesut Ünal'ın çalıştırdığı Sakaryaspor'a karşı kaydetti.

HAKAN ŞÜKÜR BENZERİ

Topla olan uyumu iyi olduğu gözlenen Enes'in Hakan Şükür benzeri gibi ‘pivot santrfor’ olabileceği belirtiliyor. Enes, mesafe tanımadan attığı şutlar, özellikle yaklaşık 35-40 metreden kazanılan faul atışlarını gole çevirmekle tanınıyor.

GOL KRALI OLDU

Enes, 2010 yılında Bursaspor’un U-13 takmının Avusturya’nın Linz kentinde düzenlenen uluslararası turnuvada 7 maçta 27 gole imza atarak ‘gol kralı’ oldu. Bursaspor U-14 takımı ile 2011 yılında Kuşadası’nda düzenlenen Uluslararası Vodafone Turnuvası'nda yeşil beyazlılar şampiyonluğa ulaşırken 7 maçta 9 gol attı. Aynı yıl NOSAB İlköğretim Okulu’nun Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandığı takımın kaptanıyken yine 7 maçta 16 gol atıp bir kez daha krallık kupasını evindeki müzesine koydu.

MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRILDI

Enes, bu performansı yüzünden milli takımlara da seçildi. Genç futbolcu, ay yıldızlı forma altında Letonya’ya 1, İtalya’ya 2, Almanya’ya 3, İsrail’e ise 4 olmak üzere toplamda 10 gol attı. Bu sezon ilk kez uygulamaya konulan Coca-Cola Elit Akedemi Ligi’nde 13 maçta sahaya kaptan olarak çıkan Enes, fileleri tam 30 kez havalandırdı.

TAKİP EDİLİYOR

Enes’in özellikle Avrupa Şampiyonası finallerindeki iyi oyunu, Avrupa’nın birçok ünlü kulübünü harekete geçirdi. Türkiye’ye yetkililerini gönderen kulüp yetkilileri, Enes’in bir çok karşılaşmada alıcı gözle izlemeye başladılar.

"HEDEFİM BURSASPOR"

Bursaspor A takım formasını giymek için çok çalıştığını söyleyen Enes, şöyle konuştu:

"Babam gibi ben de Bursaspor formasını giymeyi çok arzu ediyorum. İlk hedefim A takımda oynamak ve gol atabilmek. Bunu başarabilmek için de çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. Bu nedenle antrenörlerimin verdiği desteklerle özel çalışmalar yaparak eksik yönlerimi geliştiriyorum. Daha sonra A milli takım ve Avrupa’nın ünlü takımlarından birinin formasını giymek, hayallerim arasında yer alıyor."