2012-13 sezonunu üç yıllık projenin en önemli süreci olarak gördüklerini ve Bursaspor Kulübü olarak, özellikle futbolcu kadrosunun kalite ve derinliğini arttırmak adına attıkları somut adımların olumlu sonuçlar vereceğine inandıklarını ifade eden Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bu sürecin en başında yer alan UEFA Avrupa Ligi elemeleri sırasında hedefimizi gruplar olarak belirlediğimiz halde, hiç hesapta olmayan ve futbolda çok sık rastlamadığımız bir yekilde elenmiş olmamız son derece büyük bir talihsizlik olarak elbette camiamızı bütünüyle etkiledi" diye konuştu.

"GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"

Kulüpleri büyüten, takımlara da tecrübe kazandıran, bu tip sonuçlar karşısında gösterilen direnç ve camiaların inançlarını ve bütünlüklerini muhafaza noktasında gösterdikleri kararlılık olduğunu söyleyen Yazıcı, "Dolayısıyla bu süreçte karşılaşacağımız olumsuzlukların, üç yıllık projemizin sonunda yaşamayı umduğumuz büyük mutluluğa gölge düşürmesine ve bizi yavaşlatmasına asla izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

"YAPICI ELEŞTİRİLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Yapıcı olan eleştirileri değerlendirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Yazıcı, "Bursaspor'un futbolcu kadrosuyla birlikte, yönetimle bütünlük içinde çalışan, başarısını, yeterliliğini ve kalitesini zaten kanıtlamış olan başta teknik direktörümüz olmak üzere teknik heyetimiz, camiaya daha bir çok mutluluklar yaşatacak kapasitede ve inançtadır. Özellikle son dönemde, yapıcı olanlarını anlayışla karşıladığımız, gerek transferdeki zamanlama, gerekse diğer sportif meselelerle ilgili her eleştiriyi değerlendirdiğimizi, bize ışık tutan fikirlere değer verdiğimizi camiamızın bilmesini istiyoruz" dedi.

"CAMİALARIN KATILIMLARI BELİRLEYECEK"

Ligde sportif ve ekonomik açıdan çok sert bir rekabetin yaşandığı ifade eden Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle kulüplerin geleceklerini yeniden dizayn etme açısından yaptıkları çalışmaları, camiaların bu zorlu mücadeleye katılımları belirleyecektir. Bu açıdan bakıldığında, Bursaspor olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey taraftarımızın ve şehrimizin tüm unsurlarıyla takımının ve kulübünün arkasında durmasıdır. Son üç yıllık başarımızda, rakiplerimizle mukayese edildiğinde en büyük avantajımız olarak gördüğümüz tribün gücüne olan güvenimizi bir kez daha vurguluyor ve önümüzdeki haftalarda takımımıza başarılar diliyorum."


EK(İA/Aİ)