Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı özel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına telefonla bağlanarak soruları yanıtladı. Kulüpler Birliği'nin cuma günkü toplantısına katıldığını, Fenerbahçe ve Galatasaray ile fikirlerinin aynı olduğunu belirten Yazıcı, "Kim düşecekse düşecek. Biz de şampiyon olduk. Bursaspor'un ismi bu işin hiçbir tarafında geçmedi. Böyle bir 58. madde var. Şike yapan, teşebbüs edenlere uygulanır diyor. Biz de uygulansın dedik. Bu önergeyi Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray istiyor. Kabul edilen bir şey yok. Orada herkes bazı şeyleri söyledi. Biz bu genel kurulun da neden olduğunu anlamadığımızı söyledik. TFF'nin elinde yetkisi var genel kurula gerek yok dedik. Orada da tavsiye kararı çıkacak neticede. Ona da karşı olduğumuzu söyledik. Oraya katılıp görüşümüzü belirteceğiz. Herkesin çok şey söyleyeceği bir genel kurul olacak. Gerek var mıydı ayrı bir konu. Ben yine söylüyorum gerek yoktu. Bir madde konmuş. Meşhur 58'inci madde. Şartları belli. Bir defaya mahsus öyle böyle yapalım demeye gerek var mıydı? Beni yakından ilgilendiren bir konu. Bursaspor'un başından zamanında çok şey geçti. Şike varsa gereği yerine getirilsin istiyoruz" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON LİGİN HALİ NE OLUR DİYE DÜŞÜNENLER VAR"

Bir çok kulübün de şike soruşturmasında ismi geçmemesine rağmen 58'inci maddenin değiştirilmesi yönünde fikir belirttiklerinin hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Öyle birşey olursa ligin hali, kalitesi ne olur, önümüzdeki sene değeri ne olur, yayıncı kuruluşu falan düşünen arkadaşlar da var. Neticede birşeyin kökten çözülmesi lazım. Bunu ben de herkes de merak ediyor. Sayın başkan o kadar zor bir durumdaki ve bu işi tatlıya bağlansın diye uğraşıyor. Ona da hak vermiyor değilim. Bir şeye bağlanması lazım. Süreç uzadı. Artık uzama hali de kalmadı. UEFA'da bu işin ne olacaksa olsun kararını versin. Son görüşmeleri anlattı başkan. Herkes görüşünü genel kurulda gösterecek" şeklinde konuştu.

"KUPA BİZİM HAKKIMIZ DİYECEĞİM"

Kupanın Bursaspor'un hakkı olduğunu ifade eden başkan Yazıcı, "Tabii ki kupa bizim hakkımız diyeceğim. Demeye gerek yok sıradaki gelir bu kadar basit. Ben kendi kulübümün adına söylediğim 58. madde uygulansın diyorum. Uygulanmazsa ne yapabilirim? O günkü şartlarda yapılabilecek şeyler varsa onu düşünürüm. Sayın Demirel'in lafı var, 'Doğmamış çocuğa don biçilmez' diye. Tavsiyeyi Federasyon arkasına almak istiyor. Ben genel kurulu topladım, genel kurulun görüşüne uygun bir karar alacağım diyecek. Bu çok karışık bir durum. Sonucu nereye kadar gidecek ben de bilemiyorum. 58'inci maddeyi uygula ne olacaksa olsun. Öleceksen bir kere öleceksin. Bir defaya mahsus diye bir şey olmaması lazım. Bugünkü 58 sonra devam etmez. Ya uygulanacak ya kaldırılacak. Sayın başkan, 'Genel kurul olacak genel kurul ne derse onu yaparım' dedi" diye konuştu.

ÜNAL AYSAL'A GÖNDERME

Yazıcı, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "Kulüpler Birliği ne işe yarar?" açıklamasını da değerlendirdi. Aysal'ın açıklamalarını doğru bulmadığını ifade eden Yazıcı, "Ne alakası var. Onun cevabını veren oldu. Galatasaray'ın eski başkanı merhum Özhan Canaydın bu Kulüpler Birliği'nde önemli hizmetler yaptı. Onu yok sayabilir miyiz? Sayın başkan bunu doğru söylememiş" diye konuştu.

"BAZEN 'YETER' DİYORSUNUZ"

Bursaspor'un son durumunu da değerlendiren Yazıcı şunları söyledi:

"Bazen olmuyor. Geçen sene bunun bir örneği Galatasaray'da olmadı mı? Bazı şeyler denk gelmiyor. Sakatlığı, cezası oluyor, Afrika kupası oluyor. Hata ararsanız bulursunuz. Ama Bursaspor şu an yakışmayan bir yerde."

Ertuğrul Sağlam ile devam edilip edilmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Yazıcı, "Tabii ki Ertuğrul hocayla devam ediyoruz. Şu an bir sorunumuz yok" dedi. Yazıcı, Sivasspor maçındaki penaltı kararı ve hakemler ile ilgili ise, "Bugüne kadar hakemlerin aleyhinde hiçbir açıklama yapmadık ama bazen yeter diyorsunuz" ifadelerini kullandı.


EK(İA/Aİ)