6 DEFA BAŞKAN ADAYI OLDU

Yeşil beyazlı kulüpte bugüne kadar 6 kongrede başkan adayı olan İbrahim Yazıcı, 1 kongrede de yönetim kurulunda yer aldı. İlk olarak 1985-1986 yıllarında Cavit Çağlar'ın hazırladığı yönetim kuruluna giren İbrahim Yazıcı, 29 Mayıs 1988'de yapılan kongrede Orhan Özselek'in adaylığını koymaması üzerine başkan adayı oldu.

İbrahim Yazıcı, o sezon Bursaspor'u 2'nci Lig için kurulan kadroyla kulübe tarihinin en başarılı sezonlarından birisini yaşattı. Bursaspor, 80'li yıllarda ilk kez ligin ilk yarısından itibaren küme düşme tehlikesinin uzağında kaldı, ligi 5'inci sırada tamamladı.

EN UZUN SÜRE GÖREV YAPAN BAŞKAN OLDU

Bursaspor, İbrahim Yazıcı'nın görevde olduğu 1991-92 yıllarında Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. İbrahim Yazıcı'da başkanlığı bıraktı. 

İbrahim Yazıcı, 6 kongrede başkan adayı oldu. 1988-89, 1989-91, 1991-92, 2007-09, 2009-11 ve 2011-12 yıllarında kulüp başkanlığı yapan İbrahim Yazıcı, yeşil beyazlı kulüpte en uzun süre görev yapan başkan olarak da tarihe geçti. İbrahim Yazıcı, Vakıfköy Tesisleri'nin ışıklandırdı, kulübe kalıcı gelir için Katlı Otopark'ı kazandırdı.

HEDEFLERİN HEPSİNE ULAŞILDI

Yazıcı, 1991-92 yıllarında başkanlık yaptığı yeşil beyazlı kulübe 15 yıl aradan sonra 2007 yılında tek aday olarak girdiği kongrede oybirliğiyle Bursaspor başkanı seçildi. Başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmada takımın küme düşme hattında olduğunu hatırlatan İbrahim Yazıcı, "Benden bu senenin hesabını soramazsınız, ben bu senenin hesabını vermem. Bu sene ligde tutunma senemiz. İkinci sene kupalara oynayan bir Bursaspor, üçüncü sene de şampiyonluğa oynayan bir Bursaspor" dedi. Yazıcı'nın bu konuşması 'hayal' olarak tanımlansa da ilerleyen yıllarda hedeflerin hepsine ulaşıldı.

GERÇEK OLDU

Yeşil beyazlı takımın tarihindeki en büyük başarısı İbrahim Yazıcı, döneminde geldi. 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu alarak kupayı kaldıran Bursaspor, tarihindeki en büyük başarıyı elde etti. Yeşil beyazlı ekip, ardından lig 3'üncülüğünü kazandı, bu yıl da Süper Final Avrupa Grubu liderliği ve Türkiye Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

YÖNETİM DEĞİŞİYOR

Bursaspor'un salı günü yapılan genel kurulu, çoğunluk sağlanmadığı için 6 Haziran çarşamba gününe ertelendi. Yeniden başkan adayı olan İbrahim Yazıcı'nın bazılarıyla 5, bazılarıyla da 3 yıldır birlikte olduğu yönetimini değiştireceği, birkaç isimle yollarını ayıracağı bildirildi.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Yazıcı'nın yeni yönetimi için çalışmasını sürdürdüğü, oluşturacağı yönetim kuruluna son şeklini vermeye çalıştığı öğrenildi. İbrahim Yazıcı'nın yeni yönetime girilmesi için 300 bin TL'lik katkı yapılması şartı koyduğu iddia edildi. Salı günü bugünkü yönetimle bir toplantı yapan İbrahim Yazıcı’nın önümüzdeki günlerde ekibine almayı düşündüğü isimlerle bir araya geleceği belirtildi.