Başkan İbrahim Yazıcı, yaptığı açıklamada haksız ve hukukun temel ilkelerini çiğneyen karara karşı Tahkim Kurulu'na müracaat edileceği belirtirken söyle konuştu:

"FEDERASYONUN YANLI TUTUMU"

"Anadolu’dan çıkan son şampiyon kulüp olarak Futbol Federasyonu'nun yanlı tutum ve uygulamalarıyla maalesef kulübümüze karşı son örnekte olduğu gibi ağır ceza uygulamalarına muhatap oluyoruz. Federasyonun kulübümüze karşı yanlı uygulamaları diğer takımlara uygulanmamaktadır. Nitekim takımınızın en büyük gücü seyirci olduğu halde, bizi seyirciden mahrum etmek amacıyla 6 Eylül'de müsabakamız saat 17.00'de oynanmıştır. Bu saatte taraftarımızın çoğunluğunun Bursa’nın sanayi şehri olması, taraftarların çoğunluğunun çalışan kesim olması nedeniyle stada takımlarını desteklemeye gelemeyeceği açıktır. Federsyon, aynı uygulamayı şampiyon olmuş diğer takımlara acaba yapabilecek midir? Kış saati uygulaması ile cumartesi günü saat 16.00 itibariyle acaba şampiyon olmuş hangi takımın müsabakasını kendi evinde oynatabilecektir. Oynatamayacaktır.

"HUKUKA AYKIRI"

Son olarak 4 Ekim 2012 Perşembe günü TFF disiplin kurulu tarafından takımımıza sadece bir-iki taraftarın neden olduğu, olay yerinde diğer taraftarlarca bastırılan tribün olayı gerekçe gösterilerek 2 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir. Bu ceza son derece ağır olup bizi seyircimizden mahrum etmeye yöneliktir. Kim olduğu belli olmayan bir kişi tarafından münferit olarak gerçekleştirilen provokatif eylem neticesinde kulübümüzün bu denli ağır bir ceza alması maalesef federasyonun yanlı, adil olmayan, rekabette eşitsizlik yaratan, hukuka aykırı tutum ve davranışının açık bir göstergesidir.

"NEFRETLE KINIYORUZ"

Kulüp olarak tribünde yaşanan münferit olsa da bu tarz olayları tabii ki nefretle kınıyor ve benzer bir durumun gerçekleşmemesi için maddi manevi tüm önlemleri emniyet güçlerimizle birlikte almaya özen gösteriyoruz. Ancak bir delinin taş attığı kuyudan 40 akıllının taşı çıkaramadığı atasözlerimize yerleşmiş bir realitedir. Kulübümüze uygulanan bu tür bir cezalandırma anlayışı, cezada şahsilik prensibinin açık ihlalidir. Hani sporda şiddet yasası cezada şahsilik prensibini öne çıkaracaktı? Sahaya yansımayan şike, şike olarak değerlendirilmedi de, sahaya yansımayan 2 kişinin kavgası ile sahamızda Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları seyircisiz oynatılarak nasıl bir sonuca ulaşılmak isteniyor? Devlet büyüklerimiz bile suç ve cezada şahsilik prensibini spor dünyası için sürekli dillendirirken, şike soruşturmasında bile federasyon kararlarında bu anlayış açıkça vurgulanmış iken bu açılım ve gelişmeye neden konu Bursaspor olunca kapalı kalınmaktadır?

"FEDERASYON ACISINI ÇIKARIYOR"

Federasyon yönetimini göreve başladıkları andan itibaren haklı endişelerimiz ile desteklemeyen kulüp olarak federasyonun şimdi bizden bunun acısını çıkardığını düşünüyorum. Bu itibarla Bursaspor olarak kulübümüze yapılan tüm haksız uygulamalara karşın başından itibaren sergilediğimiz haklı dik duruşumuza devam edeceğimizi, kamuoyuna saygı ile duyururum."


EK(İA/AÖ)