Yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran'da Özlüce Tesisleri’nde başlayan Bursaspor, 13 gün sürecek olan Avusturya kampı için yola çıktı. Mudanya’dan deniz yoluyla İstanbul’a hareket eden yeşil beyazlı kafilenin saat 17.05'te Atatürk Havalimanı'ndan Viyana’ya gideceği, daha sonra 130 kilometre mesafedeki Bad Tatzmannsdorf kasabına giderek Avita Otel’de kampa gireceği bildirildi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Avusturya kampına 28 futbolcu götürdü. Altyapıdan yetişen ve A takımla çalışmalara başlayan Furkan Soyalp ve Ozan Tufan ile genç oyuncular Aykut Turan ve Tahacan Velioğlu’da kamp kadrosuna alındı.

Yeşil beyazlı ekipte izni devam eden Pinto’nun ise ülkesinden Avusturya’ya gelerek çalışmalara katılacağı bildirildi. Pinto'nun kampa katılmasıyla birlikte yeşil beyazlıların kamptaki futbolcu sayısı da 29'a ulaşacak.

İLK ETAP BAŞARILI GEÇTİ

Bursaspor Basın Sözcüsü Selçuk Eren, kafilenin hareketinde önce yaptığı açıklamada, 25 Haziran tarihinden itibaren Bursa'da yapılan ilk etap çalışmalarının olumlu bir şekilde tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bursa'da güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Çok şükür sakatlık olmadan ilk etabı bitirdik. Bugün burada yönetici arkadaşlarımız ile birlikte takımımızı Avusturya'ya yolcu ediyoruz. Avusturya'da daha güzel bir çalışma temposuyla, sakatsız bir kamp geçirmeyi diliyoruz. Bu yıl da 2010 yılında şampiyon olduğumuz otelde kamp yapacağız. İnşallah şampiyon olduğumuz sezon gibi bu sezon da bu kamp yeri bize uğurlu gelir."

TAGOE İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Prince Tagoe'nin transferi ile ilgili olarak Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile anlaşıldığı yönünde çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Selçuk Eren, "Tagoe'nin transferi için görüşmelerimiz devam ediyor. Al Shabab takımı ile görüşmeler sürüyor, şu an için bitmiş bir şey yok" dedi.

ÖMER ERDOĞAN: "YORUCU GEÇECEK"

Bursaspor'un tecrübeli kaptanı Ömer Erdoğan, yaptığı açıklamada kampın yorucu geçeceğini ancak önemli olanın hazır ve sağlıklı bir şekilde Bursa'ya dönmek olduğunu söyledi. Ömer Erdoğan, "Bursa'daki ilk etap çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde tamamladık. İkinci etap çalışmalarını Avusturya'da sürdürmek için yola çıkıyoruz. Orada daha çok topla çalışmalar yapacağız. Bizim için çok önemli bir kamp olacak. Yorucu geçecek ama sağlıklı ve hazır bir şekilde kampımızı tamamlayıp döneriz" diye konuştu.

ADEM KOÇAK: "BU KAMP ÇOK ÖNEMLİ"

Tecrübeli orta saha oyuncusu Adem Koçak da hareket öncesi yaptığı açıklamada Avusturya kampının kendileri açısından son derece önemli olduğunu anlatırken şunları söyledi:

"Takım olarak çok önemli bir kampa gidiyoruz. Orada çok iyi hazırlanacağız. Bizim için çok önemli bir dönem olacak. Oynayacağımız hazırlık maçlarında takım olarak oyun şeklimizi oturtacağız. İnşallah Avrupa Kupaları maçları öncesinde en iyi hazırlığı yapıp sezona hazır gireriz."

SERDAR AZİZ: "İYİ HAZIRLANACAĞIZ"

Yeşil beyazlıların başarılı defans oyuncusu Serdar Aziz ise Avusturya kampıyla ilgili şöyle dedi:

"İlk etap zor geçti. Yoğun bir program yaşadık. Avusturya daha zor olacak. Bu çalışmalar bizim için çok önemli. Bu çalışmalarımızın semeresini ligde göreceğiz. Hazırlık maçları oynayacağız. Bunları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. İnşallah sağlıklı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlarız. Avrupa Ligi maçına hazır olmak istiyoruz."