Yeşil beyazlı takımın alt yapısında forma giyen Batıcan Aday, Furkan Soyalp, Mert Ilıman, Sühely Çetin ve Ozan Tufan, alt yapıdan  Sorumlu Yönetici Necmettin Kocaman, Gençlik Geliştirme Sorumlusu Faruk Korkmaz ve takım antrenörü Musa Öztrük’ün katıldığı törenle profesyonel oldu. İmza töreninde konuşan Necmettin Kocam, yıldızı parlayan oyunculara imza attırmaktan mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugün 5 arkadaşımızı profesyonel yapacak olan 3 yıllık sözleşemeye imza attırıyoruz. Bütün oyuncularımıza hayırlı olsun diyorum. Alt yapımıza yapmış oldukları yatırımlar için bütün hocalarımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Kupalar bizim için bir araçtı, amaç Bursaspor A takımına hazır ve kaliteli oyuncular yetiştirmek. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Türkiye’nin bahsettiği, Avrupa’nın bahsettiği ve hatta dünyanın bahsettiği oyuncular bu alt yapıdan çıkacakr. Bunu da söylerken başta teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'a güvenerek söylüyorum. Bu zamana kadar genç oyunculara şans vermiştir, bundan sonra da şans verecektir. Yaşadığımız şampiyonluklar bir tesadüf değildir, çok çalışmanın bir ürünü."

"ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL BURSASPOR'UN ÖNÜ AÇIK"

İmzanın heyecanı dışında takım olarak bir arada oldukları için ayrıca mutlu olduğunu söyleyen Gençlik Geliştirme Sorumlusu Faruk Korkmaz da şöyle dedi:

"Bugün U-17 takımının hepsi burada, arkadaşlarını yalnız bırakmadılar. Bu gruptan çok iyi oyucuların çıkacağına inanıyoruz. Bu grupla böyle bir karar verdik. Bu takımdan kim profesyonel sözleşmeye imza atarsa, hep beraber imza töreninde yer alacağız. İmza atan 5 oyuncumuzla gurur duyuyorum. Bu sene 7 oyuncumuz A takım ile antrenmana çıkacak. 4 yıldır verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki 4 yıl Bursaspor’un önü çok açık, buna inanıyorum. UEFA kriterleri de devreye girecek, bu yüzden alt yapıya gereken önemi vermeye devam edeceğiz. İmza atan oyuncularıma başarılar diliyorum."

"ŞAMPİYONLUK DEĞİL ŞAMPİYONLUKLAR KAZANACAĞIZ"

U-17 takımıyla 2 senedir şampiyonluk yaşayan antrenör Musa Öztürk ise şöyle konuştu:

"Şampiyonluklar bizim içim amaç değil araç. Gerçek şampiyonluğun bu olduğuna inanıyorum. Kupa kaldırmaktan daha önemli. Oradaki anlardan çok daha mutluyum şu an. Ayrıca takım arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarının yanında olmak istediler. Bu güzellikler sürecek. Bursaspor şampiyonluk değil, şampiyonluklar kazanacaktır. Herkes çok teşekkür ediyorum. Oyuncularıma hayırlı olsun diyorum."

İmza töreninde konuşan genç oyuncular, Bursaspor camiasına profesyonel futbolcu olarak katıldıkları için heyecanlı olduklarını, A takımd forma giyebilmek ve Bursaspor’da kalıcı olmak için daha çok çok çalışacaklarını dile getirdi. İmza töreninin ardında iki sene üst üste şampiyon olan Bursaspor U-17 takımı oyuncuları, bu başarılarını pasta keserek kutladı.