GALİBİYET SAYISI 4'E ÇIKTI

Ligin ilk yarısındaki ilk 9 haftada, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak hanesine 12 puan yazdıran yeşil beyazlı ekip, ikinci yarının 9 haftalık bölümünde ise galibiyet sayısını 4'e çıkardı. İlk yarıdaki süreçte rakip fileleri 14 kez havalandıran Bursaspor'un ikinci yarıdaki gol sayısı 12'ye düştü. İlk yarıda kalesinde 10 gol gören yeşil beyazlı ekip. bu konudaki istikrarını korudu ve ikinci yarıda da aynı sayıda kalesinde gol gördü.

MANİSASPOR MORAL OLDU

Ligde üst üste aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle puan kaybeden Bursaspor, ligin 26'ncı haftasında deplasmanda oynanan Manisaspor maçından galip gelerek moral buldu. İlk 8'e girmeyi hedefleyen yeşil beyazlı ekipte gözler pazartesi günü Bursa'da coşkulu taraftarın önünde oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına çevrildi.

5 MAÇTIR GALİBİYET YOK

2009 yılında kendi sahasında oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 6-0 mağlup eden Bursaspor, bu maçın ardından rakibinin bileğini 5 maçtır bükemedi. Yine aynı sezonun ikinci yarısında rakibiyle deplasmanda karşılaşan Bursaspor, şampiyonluk yolunda 2-1 mağlup olarak büyük bir yara aldı. Olimpiyat Stadı'nı dolduran yaklaşık 30 bin Bursaspor taraftarı ise üzgün olarak şehre döndü. 2010-11 sezonunun ilk yarısında ise deplasmanda rakibiyle karşılaşan Bursaspor mücadeleden 0-0 berabere ayrılırken, ikinci devre oynanan maç ise 1-1 sona erdi. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maç ise 2-0 İstanbul ekibinin üstünlüğüyle biterken, ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan maç golsüz eşitlikle tamamlandı.


EK(İA/Aİ)