Lige iddialı giren ancak üst üste aldığı beraberlik ve mağlubiyetlerle kan kaybeden Bursaspor'da düşüş sürüyor. En son evinde Orduspor ile berabere kalan ve sahada 2 puanı bırakan yeşil beyazlı ekip, 25 haftalık periyotta 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Bursaspor şu ana kadar 18 takım bulunan Süper Lig'de 5 takımı mağlup edebildi. Ligde 7 galibiyeti olan yeşil beyazlılar, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor'u iki maçta da yenerken, Gençlerbirliği, Galatasaray ve Samsunspor'u da 1'er kez mağlup etti.

EN ÇOK BERABERLİK ALAN TAKIM

Bu sezon maç kazanmakta sıkıntı yaşayan Bursaspor adeta beraberliklerin takımı oldu. 25 hafta sonunda 9 kez rakipleriyle berabere kalan yeşil beyazlılar, bu özelliğiyle ligde en çok beraberlik alan takım oldu. En son kendi sahasında Orduspor ile berabere kalan yeşil beyazlı ekip deplasmanda 5, evinde ise 4 kez maçlarını beraberlikle bitirdi.

ÖNEMLİ HAFTALAR

İlk 4 için umutları büyük ölçüde tükenen yeşil beyazlıların, 4'üncü sırada bulunan Gençlerbirliği ile arasında 13 puan fark bulunuyor. Kendisine hedef için şu an ilk 8’e girmeyi koyan Bursaspor'un, kalan 9 haftalık periyottta ise zorlu rakipler bekliyor. Yeşil beyazlı ekibin, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor ve Karabükspor maçlarında alacağı sonuçlar, ligdeki rotasını belirleyecek. Yeşil beyazlı ekibin diğer hedefi ise, Türkiye Kupası ile Avrupa Kupası'na katılmak olacak.

MANİSASPOR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bursaspor, Süper Lig'in 26'ncı haftasında deplasmanda oynayacağı Manisaspor maçı hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Yeşil beyazlılar bugün yapacağı çalışma ile Manisaspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.


EK(İA/Aİ)