Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Bursaspor Divan Kurulu üyesi Semih Pala, Bursaspor’un tekrar gizli bir şampiyonluk adayı olmasını temenni etti. Yeşil Beyazlı takımın şampiyon olduğu sene aday olarak gösterilmediğini, ancak şampiyonluğu elde ettiğini hatırlatan Pala, bunun tekrar elde edilmesi için Bursaspor yönetiminin motivasyon ve heyecan verici bir hale bürünmesi gerektiğini söyledi. İbrahim Yazıcı başkanlığındaki yönetimin, Bursalılarla, derneklerle, vakıflarla, toplumsal kuruluşlarla haşır neşir olup motivasyonda öncü olmasını isteyen Pala, “Bu görev Divan Kurulu’na da düşüyor. Divan Kurulu faydalı işler yaparsa insanlar buralara gelir. Divan Kurulu’nda fikir ve düşünceler daha üst perdeden konuşulmalıdır. Gerçek projeler konuşulup üretilmelidir. Şehrimizdeki tüm yöneticilerin atak olmasını istiyoruz. Herkesin bir gayreti var. Ancak bu çalışmaları daha planlı şekilde yapmakta eksiğiz. Bursaspor Başkanı’nın, Divan Kurulu toplantılarına gelip gelmemesi önemli değil. Buradaki talepleri Başkan İbrahim Yazıcı zaten dikkate alıyordur. Bursaspor nasıl zor ve zahmetli bir süreçten sonra şampiyon yapıldıysa, umarım yine gizli bir şampiyonluk elde eder” dedi.

Bursa’nın büyük bir şehir ve bir marka olduğunu ifade eden Başkan Pala, dünya ve Türkiye için Bursa’nın büyümesi gerektiğini belirtti. Bursa’dan dünya markası kurum ve kuruluşların, spor takımlarının çıkması gerektiğini söyleyen Pala, bu kapsamda Bursaspor’u şampiyon yapan kulüp yönetimine, antrenörlere ve futbolculara teşekkür etti. Artık yeni fikirler üretilmesini isteyen Pala, Bursaspor gibi büyük bir kurumun başka kurumlardan bir şey beklemesine de anlam veremediğini dile getirdi. “Büyük Bursaspor niye Valilikten, belediyelerden bir şey bekliyor?” diyen Pala, kulübün kendi kendine proje üretmesini, iş yapabilecek kapasitede olmasını istedi. Bursaspor yönetiminin stadyumu istemesine de değinen Pala, “Allah’tan stadyum yapılıyor. Ya yapılmasaydı? Niye stadı Bursaspor veya Bursa yapmadı? Recep Altepe gibi atak biri çıkmasaydı bu stadın yapılma şansı yoktu. Her türlü siyasi görüşe rağmen cesur adımlar atılıyor. Her geçen gün stadyum yükseliyor. İnce işçilik ihalesi ve çatı ihalesi yapıldı. Çalışmalar başladı. Aksilik olmasa seçimlerden önce stadyum hizmete sunulacak. Bursalıların veya yönetimin ‘açık alanı mı verirsin, tribünü mü verirsin’ diye konuşacağına bir an önce bitmesi için nasıl kaynak bulunacağını konuşması gerekir” diye konuştu.

Bursa’da artık büyük eserlerin yapılmasının mecburiyet olduğunu kaydeden Pala, şehrin dev organizasyonlara ve finallere ev sahipliği yapmasının zorunluluk olduğunu belirtti.


EK(İA/Aİ)