Bursaspor Dergisi'ne konuşan Recep Altepe, "Rahmetli babam çarşı esnafından olduğu için benim de çocukluğum çarşı içinde geçti. Bugün bile Bursaspor’un en önemli taraftar kitlesi çarşı içindedir. Çocukluğumuzda gördüğümüz ilk renk yeşil beyazdı. Başka takımlarda oynamış akrabalarım da var. Mesela Galatasaray’ın efsane oyuncusu Metin Oktay akrabamızdır. Hiç bir zaman Galatasaraylı olmadım. Benim tek takımım var o da Bursaspor" dedi.

"BURSASPOR’A GEREKLİ DESTEĞİ HER ZAMAN VERERİZ"

Bursaspor’un kentin çok önemli bir markası olduğunu ifade eden Başkan Altepe, yeşil beyazlı takımın 2010 yılında yaşadığı şampiyonluğun şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Yeşil beyazlı kulübün kalıcı gelirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Altepe, şöyle devam etti:

"Bursa’da bugüne kadar bu pek sağlanamadı. Yaşanan mali kriz dönemlerinde çeşitli yardım kampanyaları düzenlenerek sorunların çözülmesi yoluna gidildi. Ben her zaman kalıcı gelirlerin artırılması gerektiğini savundum. Bu konuda Bursaspor Kulübü yönetiminden gelen her teklife de açık olduk. Gerekli desteği vereceğimizi her zaman söyledik."

"STADYUM, EN ÖNEMLİ ANITSAL YAPI OLACAK"

Stadyum hakkında da bilgi veren Başkan Altepe, bu konuda şunları söyledi:

"Bursa’nın yeni stadyumu, ‘Yeşil Bursa’ kimliğine uygun olarak yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alanın içinde yer alacak. Stadyumun yapıldığı Veledrom ile bütüncül olarak projelendirdiğimiz 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, stadyumu ayrıcalıklı bir yaşam alanı haline getirecek. UEFA’nın en son kriterlerine uygun olarak yaptığımız 45 bin kişi kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu bulunacak. 70 loca, 851 tuvalet, 85 kapı, 96 turnike, otoparkları ve yeşil alanlarıyla Türkiye’nin en modern stadyumunu Bursa’ya kazandırıyoruz. Biz temel attığımız gün, 1,5 yıl içinde inşaatı tamamlamak istiyoruz, demiştik. İhaleyi alan firma gece gündüz, kar-kış demeden çalışmaları sürdürüyor. İlk tribün bloğu da yükselmeye başladı. Takımın simgesi ile projelendirilen ve çatısı timsah görünümünde olan stadyum, Bursa’nın da en önemli anıtsal yapısı olacak."

“ERTUĞRUL SAĞLAM UZUN YILLAR TAKIMIN BAŞINDA KALMALI"

Bursaspor’un bu sene beklenen başarıyı gösterememesinin geçici bir durum olduğunu öne süren Başkan Altepe, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın daha uzun yıllar takımın başında kalması gerektiğini vurgularken şöyle dedi:

"Ertuğrul Sağlam öncelikle, karakteri ve sahadaki duruşu ile futbolcuların yanı sıra hem yönetimin hem de taraftarın saygısını kazandı. Kötü sonuçlarda bile hem taraftar, hem yönetim arkasında duruyor. Bu takıma şampiyonluğu yaşatan hocamız, olumsuz sonuçlarda pes etmeyip, takımı yalnız bırakmadı. Teknik anlamda sürekliliğin olması çok önemli. Çünkü her hoca değiştiğinde oyun anlayışı da değişiyor. Futbolcuların yeni düzene alışması da zaman alıyor. Ben Ertuğrul Sağlam’ı daha uzun yıllar Bursaspor’un başında görmek isterim."

"ULUDAĞ’A SPOR TESİSLERİ YAPILACAK"

Uludağ konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, 1965-1970 yıllarında tüm gözde kulüplerin kamp yaptığı zirvede, bu ortamı yeniden oluşturacaklarını açıklarken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek rakım ve bol oksijeni ile Uludağ’da 20 gün kalan birinin kanı tamamen temizleniyor. Ancak maalesef yeterli tesis olmaması yüzünden kulüpler zaman içinde Uludağ’ı terk etti. Uludağ’ın Milli Park sınırları içinde kalması yüzünden Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yeni projeler hazırlıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bakanlığımızla ortak hareket ediyoruz. Hazırladığımız projeler arasında spor tesisleri de var. Uludağ’da konaklama açısından hiç bir sorun yok. Tek sorun spor tesisleri. Sadece futbol sahaları değil, kapalı spor salonu, yüzme havuzu gibi tesisleri Uludağ’a kazandıracağız. Hedefimiz yeniden futbol kulüplerimizi Uludağ’da ağırlamak."