"ALANI 1 MİLYON METREKARE"

Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel bir televizyonda açıklamalarda bulundu. Yeni stadın 1 milyon metrekare alana sahip olacağını belirten Başkan Recep Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AMAÇ BURSASPOR'U SEVDİRMEK"

"Baştan savma bir iş yapmıyoruz. Bunlar Bursa için, Bursaspor için yapılan çalışmalar. Amaç Bursa'yı ve Bursaspor'u daha çok sevdirmektir. Barcelona, sadece takımıyla marka. Biz de takımımız ile tanınsak zarar mı ederiz? Biz yapacaklarımızı yapalım, ister eleştirsinler, isterse desteklesinler. Biz işimizi yapıyoruz. İstanbul'dan sonra en büyük birikimli şehir Bursa, buna yakışan eserler bırakalım. Bu kadar yatırımdan sonra bunun karşılığını almak da önemli. Bursaspor şampiyon olursa, Bursa şamyon olur."

"MERKEZ HALİNE GELECEK"

"Dünya şehri olmak istiyorsak, her ülkede adımızın geçmesini istiyorsak, buna uygun çalışmaların yapılması lazım" diyen Başkan Altepe, Bursa için Timsah Arena’nın büyük bir eser olacağının altını çizerken şöyle konuştu:

"Bu stadyumda sadece 15 günde bir futbol müsabakaları olmayacak. Stadın etrafında alışveriş mekanları, kafeler, restoranlar olacak. İnsanların girip çıkacağı bir merkez haline gelecek. 45 bin metrekarelik alana sahip yeni belediye binasının 4 katı ve UEFA kriterlerine en uygun dünya standartlarında bir stada sahip olacağız. Taraftardan tutun da dünyanın her yerindeki stadyum mimarlarına kadar bu stadyum için proje fikri alındı. Türkiye’de ilk defa Berlin Olimpiyat Stadı gibi çatı inşa edilecek. Bizim avantajımız Avrupa’daki tecrübelerden istifade ediyoruz. Sonradan yapmaktansa şimdi yapıyoruz. Avrupa’da böyle bir stadın maliyeti, 4 katına inşa ediliyor."

"HERKES KATKI YAPMALI"

Gece gündüz durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, stada en kısa zamanda kavuşmak istediklerini söyledi. Çatı ihalesinin bittiğini ve firmanın üretime başladığı müjdesini veren Başkan Altepe, daha sonra şunları söyledi:

"Stadyumu 1 yıla kadar her şeyiyle açmayı hedefliyoruz. Bu stat ile birlikte Bursaspor sevgisi ve ilgisi artacak. Çevre illerden de sporsever gelecek. Bursaspor da belli bir seviyeye gelmiş olacak. Her il, böyle projelerin altından bir anda kalkamaz. Bu yapılarımız ile Türkiye’ye katkımız olacak. Bununla birlikte herkesin buraya katkı koyması gerekiyor. Bursalılar, stadın bir koltuğunda, bir kapısında isimlerinin olmasını istemeli ve destek olmalı."


EK(İA/AÖ)