Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra Edirnekapı metrobüs durağında inerek evine yürüyerek giderken, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısı yakalandı.

2. ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI!

Burak Yıldırım cinayetinde 2. şüpheli de gözaltına alındı. Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası bıçakalanarak öldürülen Burak Yıldırım cinayetinde ikinci şüpheli olarak aranan Yusuf isimli bir kişi gözaltına alındı. İstanbul'da gözaltına alınan bu kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanıyor.

Otobüste polisi görünce koltuk değiştirdi

İstanbul’da Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Burak Yıldırım'ın bıçaklayarak öldüren Yusuf O., Kırşehir'de yakalandı.

Yusuf O., Kırşehir’in Mucur ilçesinde, bindiği otobüste polisi görünce koltuk değiştirince polis tarafından yakalandı.

Katil zanlısı İstanbul'da

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı öldürdüğü belirtilen katil zanlısı Yusuf Ortak, İstanbul'a getirildi. 20 yaşındaki Yusuf Ortak, Kırşehir'in Mucur ilçesinde yakalanmıştı. Ortak, saat 12.15 sıralarında Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Edirnekapı’da bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın katil zanlısı Yusuf Ortak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Dün gece memleketi Bingöl’e gitmeye çalışırken Kırşehir’de yakalanan Yusuf Ortak, Cinayet Büro Amirliği’nde sorguya alındı. Şüphelinin getirilmesi sırasında emniyet önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yusuf Ortak’ın polisteki ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.

  

Memleketi Bingöl'e giderken, Kırşehirin Mucur İlçesinde bir dinleme tesisinde yakalanan Yusuf Ortak ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu açıklamayı yaptı. "Bir Fenerbahçe taraftarı öldürülmüştü. Dün geceden bu yana arkadaşlarımız seferberlik halinde konuyu araştırdılar. Ve de bir takım görüntülerde şahsın nerelerde olabileceği sonucu çıkardık. Tek tek, sokak sokak o fotoğrafı gezdirerek, sorduk ve kimiliği tespit ettik. Ve o kişinin şehirden çıktığı Bingöl'e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Mucur'da bu gece yakalandı. İstanbul'a getirilecek. O da 20 yaşında. 3 sabıkası olan birisi."

Üzücü bir şey. Fenerbahçe Stadından çıkmış Edirnekapı'da evine giden birisi şehrin öteki ucunda öldürülmüştü. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarfettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Başsağlığı diliyorum. Fenerbahçe camiasına da başsağlığı diliyorum. Maktülün anne-babası ve akrabalarına da başsağlığı diliyorum. Sanığının yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı"

"SADECE TAKIM REKABETİ, ACI OLAN DA BU ZATEN"

Üzerinde 'Yücel' yazan forma olduğu söyleniyor, bir de zanlıyı yakalamak için nasıl bir yol izlendi? sorusuna Çapkın, "O ismi yanlış almışlar. Yücel değil Yusuf'muş o isim. Görüntüden yola çıkarak, mahalle mahalle sokak sokak dolaştırılarak, o görüntünün kim olduğu, açık kimliğinin tespiti için... O tür çalışmalar yapıldı." Zanlı ve ölen kişinin birbirlerini tanımadıklarını söyleyen Çapkın "Sadece takım rekabeti, acı olan da bu zaten" dedi.

'Suçunu itiraf etmiş mi?' sorusuna ise Çapkın, "Zaten üstünde varolan kanlı forma elimizde. Şahsın amcası o formayı teslim etti bize" diye cevap verdi. Mucur'da yakalanan Ortak, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor.