Geçen hafta İstanbul Kadıköy'deki maç sonrası bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçeli Burak Yıldırım ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 51 kişinin ölümüne yol açan provokasyon amaçlı patlamada yaşamını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan basın toplantısında, barış ve kardeşlik mesajları verildi.

 

                                                                       Burak Yıldırım





Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle biten derbinin ardından kan donduran olay yaşandı.

 

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım (19) Galatasaray taraftarı bir genç tarafından "bana hişşt dedi  korktum kendimi korumak için bıçaklayarak öldürdüm", şeklindeki insanlık dışı ve kan donduran olay hakkında açıklamada bulunmuştu.

 

 

Burak Yıldırım'ın genç yaşında kanlı bir olayda yaşamını kaybetmesi Hamburg'da konuya duyarlı Türkiye kökenli spor derneklerini biraraya getirdi. Hamburg Galatasaraylılar Derneği Basın Sözcüsü Gürcan Özbudakçı'nın açılış konuşmasıyla başlayan basın toplantısına,

                                                               Gürcan Özbudakçı


Galatasaraylılar Derneği Başkan yardımcısı Ercan Uzunpınar ve Esat Erverdi, Sivaspor Taraftar Derneği Başkanı Ruhi Özer, Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Ekrem Taştan, Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ, Basın sözcüsü Ali Akdemir, İnter Hamburg Onursal Başkanı Yüksel Kılıç ile Hamburg Trabzonlular Derneği Başkan yardımcısı Cevdet Buyuk katıldılar.

 

 

 

Basın toplantısını düzenleyen Hamburg Galatasaylılar ve Beşiktaşlılar Birliği başta olmak üzere tüm konuşmacıların sporda barış ve kardeşlik içerikli sözleri güne damgasını vurdu. 

                                          Esat Erverdi, Ali Akdemir ve Ruhi Özer





Türkiye ve İngiltere'de yaşanmış "futbolda ırkçılık" örneklerinin verildiği toplantıya davet edilmelerine rağmen herhangi bir gerekçe öne sürmeden, katılmayarak konuya "duyarsız kalan"
TGH bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Fenerbahçeli dernek yetkilileri ve başkan Mustafa Çömlek, Spor Dernekleri Başkanları ve sözcüleri tarafından "centilmen olmamakla" ve kendilerini " büyük görmekle" eleştirildiler.

                                   Gürcan Özbudakçı ve Lütfü Kortağ




Ayrıca geçtiğimiz günlerdeki  Burak Yıldırım'ın talihsiz ölümüyle ilgili "basına kapalı" !.. (biri hariç) yapılan toplantıdan dolayı da internet ve yazılı medya tarafından Hamburg Galatasaraylılar Onursal Başkanı "Behçet Algan tarzını" taklit etmekten dolayı kınandılar.

 

            Emin Sağlam ve tecrübeli spor muhabiri Mehmet Ali Sayer





Sorular bölümünde basın mensuplarının ve spor muhabirlerinin " sporda centilmenlik sözde kalmamalı" bu konuya ciddi olarak eğilinmeli eleştiri, öneri ve temennileriyle basın toplantısı sona erdi.