Aysal, “Falcao 55 milyon Euro’ysa, Burak ondan daha değersiz olamaz” diyerek milli golcünün bonservisini açıkladı:

BURAK 40 MİLYON EURO

“G.Saray’da ‘Bu futbolcu asla satılamaz’ diye bir algı olamaz. Muslera için de 30-35 milyon Euro düşünüyorum. Teklif gelirse onla da yollarımızı ayırabiliriz.”

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, önceki gün medyanın ekonomi müdürleriyle biraraya geldi.. Kritik zirvede G.Saray’ın ekonomik durumununu masaya yatıran başarılı başkan, son maçlardaki performansıyla Didier Drogba’yı bile gölgede bırakan Burak Yılmaz’la ilgili olarak gündem yaratacak açıklamalar yaptı...

İŞTE G.Saray Başkanı Aysal’ın futbol gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarından öne çıkanlar: “G.Saray’da ‘Bu futbolcu asla satılamaz’ diye bir algı olamaz. O, 1970’lerde, 80’lerde kaldı.. Bir oyuncunun jübilesini yapana kadar aynı kulüpte kalması benim için istenmeyen bir durumdur.

‘ŞU?AN TEKLİF YOK’
BURAK Yılmaz’la ilgili olarak kulübümüze ulaşan herhangi bir teklif yok. Ama sezon sonu yaklaştıkça elbette kapımızı aşındıran kulüpler olacaktır. Burak bizim için çok değerli bir yıldızdır. Ancak 40 milyon Euro’yu getiren olursa onu satabiliriz. Atletico Madrid’in golcüsü Falcao’nun bonservisi için 55 milyon Eurolar’dan bahsediliyorsa benim oyuncum da 40 milyon Euro eder.
MUSLERA için de 30-35 milyon Euro arası bir fiyat düşünüyorum. Ona da bu rakamlara yakın bir teklif gelmesi durumunda konuyu masaya yatırır ve gerekirse oyuncuyla yollarımızı ayırabiliriz.”

‘UEFA Kupası’nda çırak kaldık’

Ünal Aysal, 2000’deki UEFA Şampiyonluğu’na da değindi.. Türkiye’ye ilk kez gelen bu kupayı ekonomik kazanca dönüştüremediklerini söyleyen başkan şu ifadeleri kullandı:
“G.SARAY, UEFA Kupası’nı kazanmadan önce ligde de 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşadı. Zaten bu başarının geleceği logaritmik olarak belliydi. Ancak o dönem hazırlıksız yakalandık. Bu kupayı ekonomik olarak çok daha farklı bir güce çevirebilirdik. Fakat 2000’lerin başında sadece bir adet GS Store’umuz vardı.. Açıkçası o dönemde çırak kaldık ve bu durum hala içimde kanayan bir yaradır.”

‘GSStore’da ilk kez kar ettik’

“DROGBA formalarına aşırı talep var. Nike ile yaptığımız anlaşma gereği formalarımız yurt dışından geliyordu. Yoğun ilgi karşısında ürün yetiştiremez olduk ve sponsorumuza “Burada sıra dışı bir durum var. Formaları Türkiye’de üretmemize izin verin” dedik. Onlar da kabul ettiler. Artık Drogba yazılı formaları üretebiliyoruz. Böylece  de kulüp tarihinde ilk kez GS Storelar  kâr etmeye başladı.”

‘Asıl manipülasyonu F.Bahçe yaptı’

“F.BAHÇELİLER bizi manipülasyon yapmakla itham ediyorlar ama asıl onlar yaptı.. Lugano’yu kulübün diğer şirketine 9 milyon Euro’ya sattıklarını beyan ettikten 3 ay sonra, 3 milyon Euro’ya başka kulübe verdiler. Yani bu durumda kimin manipülasyon yaptığı ortada.”