Almanya 1. Bundesliga’nın 25. haftasında B. Münih Allianz-Arena’da 69 bin seyirciyle tamamen dolu tribünler önünde konuk ettiği Hoffenheim’ı 7-1 mağlup etti. Ev sahibi takımın gollerini Gomez(5, 35 ve 48. dk), biri penaltıdan Robben(12. dk, 29 dk.), Kroos (18 dk) ve Ribery(58 dk) atarken Hoffenheim’ın şeref sayısı şimdi B. Münih forması giyen eski oyuncusu Gustavo’nun(85. dk.) kendi kalesine attığı golden geldi. B. Münih bu sonuçla Bundesliga tarihindeki 900. galibiyetini alırken, Hoffenheim’da yeni teknik direktörü Babel ile süren dört maçlık yenilmezlik unvanını kaybetti.

Hafta arası Şampiyonlar liginde Barcelona’ya farklı kaybeden B. Leverkusen ligde de Wolfsburg’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini Kiessling (3. dk) ve Eren(90+1) atarken ev sahibi takımınkileri Helmes(32 dk), Dejagah(45. dk) ve Kadlec kendi kalesine (61 dk) attı. Milli futbolcumuz Ömer Toprak sahaya ilk onbirde çıkarken vasat bir oyun ortaya koydu.

KÖLN KAZANDI AMA PODOLSKİ’Yİ KAYBETTİ

Bundesliga’da ligin alt sıralarında yer alan iki takımın mücadelesinde Köln evinde H. Berlin’i Clemens’in 36. dakikada kaydettiği golle 1-0 yendi. Bu sonuçla sezonun ikinci yarısında sahasında dört maç sonra ilk galibiyeti alan Köln ligde kalma yolunda çok değerli üç puanın sahibi oldu. Özellikle ikinci yarısı sert geçen maçta Köln’den Jajalo(66. dk) ve Podolski(76.dk), H. Berlin’den ise Bundesliga’da 330. maçına çıkan Kobiashvili(76 dk ikinci sarı kart) kırmızı kartla oyundan atıldı. Konuk ekipte Tunay Torun sahaya ilk onbirde çıkarken ikinci yarının başında oyundan alındı.

Ligde üçüncü sırada yer alan Mönchengladbach sahasında Freiburg ile 0-0 berabere kalırken üç maçtır kazanamıyor.

MAİNZ NÜRNBERG’İN SERİSİNİ BİTİRDİ

Ligin orta sıralarında yer alan iki takımın mücadelesinde Mainz sahasında son üç haftadır kazanan Nürnberg’i 2-1 yendi. Ev sahibi takımın gollerini Müler(1 dk) ve Zidan(23. dk) atarken, Nürnberg’in tek sayısı Divadi’den(64. dk) geldi. Mainz’ta maçın 84. dakikasında hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı Slazai ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı. Bundesliga’da 25. haftanın açılış maçında Cuma akşamı Stuttgart ile Kaiserslautern golsüz berabere kaldı.Dha