Erciyes maçı öncesi Elazığspor Tesisleri’nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Bülent Uygun, sezon bitmesine 4 hafta kala elde ettikleri avantajı kaybetmeyeceklerini söyledi. Uygun, "Şimdi önümüzde Erciyes gibi çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Erciyes’in ilk 6 şansını bulması münasebetiyle de bu zor sürecin yine taraftarımızın desteğiyle üstesinden geleceğimize inanıyorum. İnşallah hep beraber bu süreci de galibiyetle atlatır, taraftarımızla bu son kalan haftaları da hatasız bir şekilde geçirmiş oluruz" dedi.

Elazığspor’a geldiği ilk günlerde kendisi hakkında olumsuz eleştiren köşe yazarlarına "Bunak" diyen Bülent Uygun, şunları söyledi:

"İnsanlar eleştiri yapmakta özgürdürler, hakaret etmedikleri sürece, benim için önem arz etmiyor. Hele hele yapan bunakları hiçbir zaman çok kaale almam, yani onlar bakacaklar işine bakacak. Onun dışındaki sürece baktığımızda, biz mesleğimizle ilgili herhangi bir ihanet içinde olmadık. Hamdolsun mahkeme sonucu çıktığında da herkes görecektir zaten. Ve yapmadığımız, hayatımızın hiçbir evresinde yapmayı düşünmediğimiz, uğradığımız iftiralardan dolayı, bizim mesleğimizi bırakmamızı gerektiren bir unsur olduğunu düşünmüyorum. Ben mesleğimde de çok da iyi bir hoca olduğumu düşünüyorum. Yani baktığımızda Türkiye liginin en başarılı hocalarıyız. İstatistikler ortada, baktığınızda görürsünüz. Kaç tane maç oynanmış falan neyi başarmış? Yada ben Sivasspor’da neleri başardım? Yada Eskişehirspor’a gelirken neleri başardım? Her şey ortada çok da başındayız daha biz teknik direktörlüğümüzün. O yüzden birilerinin söylemleriyle birilerinin iftiralarına biz öyle şeylere gelmeyiz. Eleştirilerin dozuna da bakarız. Eleştirenin hayatı boyunca yaptığı sportif başarıya da bakarız. Ben bir tanesini biliyorum. Bir tane ilkokuldayken 4 kişinin katıldığı spor müsabakasında sadece dördüncülüğü var, o da yarışı tamamlayamamış tek sportif başarısı o. Ama biz hayatımızın her spor evresinde başarılıyız. O yüzden onlar hikaye. Onlar bakacaklar eleştirilerinin dozuna. Kimin dediğini ben biliyorum o da beni biliyor."

Bir gazetecinin, "Bu yazılar Fenerbahçeli kimliğinizden kaynaklanabilir mi?" şeklindeki sorusuna Bülent Uygun; "Yok o ters düz mantığıyla gidiyor. Bülent Uygun, tek başına bir ferttir. O yazıyı yazıp eleştirdiği zaman, on binlerce insanın veya yazdığı camianın gücünü arkasına aldığı zaman, binleri etkilemiş oluyor. Bin kişi tarafından tebrik edilir, bir kişi tarafından eleştirilir. Ters-düz mantığıyla Türkiye’de çok kimse, çok şeyi öyle yapmıştır. Galatasaray’ı eleştirmiştir, Fener ve Beşiktaşlılar'dan tebrik almıştır, Fenerbahçe’yi eleştirmiştir Beşiktaş ve Galatasaray’dan almıştır. O çok zeki olduğunu sanan kendine göre bir yaşlanmış babaya hürmet edin, ya çok fazla muhatap olarak kabul etmeyin, o baksın işine" diye yanıtladı.