Özkan’ın avukatları sabah saatlerinde haciz memurları, polisler ve görevlilerle birlikte sarı lacivertli kulübe giderek Başkan Mehmet Bektur’un odasındaki koltuk, masa, bilgisayarlar, faks cihazları dahil tüm taşınır malları kamyonetlere yükledi. Haciz memurları kupalara dokunmadı.

Haciz olayının duyulmasıyla kulübe gelen bir grup taraftar, Seyit Mehmet Özkan’ı protesto etti. Taraftarlar, yönetim toplantılarının yapıldığı odada tüm başkanların resimlerinin yer aldığı panodan Seyit Mehmet Özkan’ın resmini söktü. Sarı lacivertli yöneticiler de transferin son günü yapılan haciz işlemine tepki gösterdi. Transferin son gününde lisansları yetiştirmek için çaba harcayan kulüp çalışanları şok gelişmeyle elleri kolları bağlı kaldı. Futbolcular Mertin’in Karagümrük’e transferi için işlemleri yapmaya çalışırken başlatılan haciz işlemi sıkıntı yarattı.

Bucaspor'da haciz işlemi yapılmadan hemen önce Seyit Mehmet Özkan adına vekili Sezai Önce bir basın açıklaması yaparak, 7 milyon TL’lik alacağın tahsilatı için hukuki yolları kulanacaklarını açıkladı. Öncü, “Cemil Şeboy’la 29 Ağustos’ta görüşüp, tek madde haricinde anlaşma sağladık. Sayın Şeboy yerel bir tv kanalında bunu müjde olarak açıklarken, sadece Fenerbahçe’ye satılan Salih Uçan’ın bonservisinden Seyit Mehmet Özkan’a verilmesi gereken yüzde 25’lik tutarı karşılayacak çeklerin akıbetini öğrendikten sonra durumun çözüleceğini dile getirdi. İşi sonuçlandırmak için 4 Eylül’de Cemil Şeboy, Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur ve yöneticilerle toplandık. Ancak Bektur ve kulüp yöneticileri, daha önce mutabık kalınan konuları dahi yeniden pazarlığa açmak isteyince görüşme olumsuz sonuçlandı. Artık helalleşme yolu kapandıği için bize hukuki mekanizmalara başvurmaktan başka çare kalmadı” dedi.