TEMPOLU ÇALIŞMA

Sarı lacivertli ekip, antrenmanda daha çok fizik ve kondisyon üzerinde durdu. Hazırlıklarının ilk etabını kendi tesislerinde yaptığı 6 günlük antrenmanla tamamlayan Bucasporlu futbolcular, kuvvet ve dayanıklılık çalışmasının ardından pas çalıştı. Antrenman yarı sahada yapılan çift maçla tamamlandı.

Bucaspor, Avanos'taki kampında sabah saat 10.00 ve akşam 18.00’de çift antrenman yapacağı bildirildi.

"DEFANS SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, antrenmandan sonra, "Kendi tesislerimizden sonra burada fizik ve kondisyon eksiklerini gidereceğiz. Ayrıca kuvvet, çabukluk antrenmanları da yapacağız. Hücuma dönük oynayan ama geçen yılki en önemli eksikleri olan çok gol yeme sorununu çözen bir takım oluşturmak istiyoruz" dedi.

Kapadokya’nın iklimi, antrenman sahaları, konaklama olanakları, nemin az olması gibi avantajlarıyla kendilerine çok iyi bir ortam sunduğunu kaydeden Sait Karafırtınalar, şöyle devam etti:

"YAŞ ORTALAMAMIZ 20"

"Burada top çalışmasından ziyade kuvvete dönük antrenmanlara ağırlık vereceğiz. Takımın yaş ortalaması 20'ye indi. 30 kişilik kadromuzda 7 tane 1995, 4 tane 1993, sadece bir tane kaptanımız 1986 yılı doğumlu Zafer yer alıyor. Diğerleri 1992 doğumlu arkadaşlar. Çok genç bir kadroya sahibiz. 4 kalecimiz de milli takımlarda oynuyor. Ayrıca 2 Ümit Milli takım, bir A-2 bir de U-19 Milli takımına verdiğimiz oyuncumuz var. Bank Asya liginde oynayıp da milli takıma 5 oyuncu veren başka bir takım yok. Türkiye’de alt yapıyı kurarak oyuncu yetiştiren ve oynatan birkaç kulüpten biriyiz. Alt yapımızda 150 sporcu eğitim alıyor. U-13’den U-19’a kadar olan liglerde final oynayan tek takımız. Türk futboluna önemli oyuncular kazandırmaya devam edeceğiz. Tesislerimizle, altyapı antrenörlerimizle önemli bir konumda bulunuyoruz."

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TRANSFER YAPILMAYACAK"

Türkiye Süper Liginde oynayan 12 oyuncuları bulunduğunu kaydeden Sait Karafırtınalar, birkaç yıla kadar yetiştirecekleri yeteneklerle artık transfer yapma isteklerinin kalmayacağını, Manchester United ve Arsenal gibi dünyanın sayılı takımlarında olduğu gibi bir iki oyuncu transferi ile daima üst sıralara oynayan bir takım olacaklarını ifade etti.

"SALİH UÇAN FENERBAHÇE'DE BAŞARILI OLUR"

Bu yıl Salih Uçan’ı Fenerbahçe’ye verdiklerini hatırlatan Sait Karafırtınalar, bu konuda şunları söyledi:

"Salih, oyunu çift taraflı oynayabilen, çok yetenekli bir sporcu. Daha 1994 doğumlu. Türk futboluna ve Fenerbahçe’ye büyük hizmetleri olacağına inanıyorum. Biz sadece Salih değil Emre’yi Trabzonspor’a, Abdullah’ı Sivasspor’a, Serkan’ı Mersin İdmanyurdu'na verdik. Bunlar gibi tam 12 oyuncumuz Süper Ligde oynuyor. Bundan gurur duyuyoruz. Hepsinin başarılı olması bizi de gururlandırıyor."

"BU SEZON HEDEF SÜPER LİG"

Genç bir kadro kurmalarına rağmen hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Sait Karafırtınalar, önümüzdeki yıllarda alt yapılarından oyuncu yetiştirmeyen kulüplerin büyük sıkıntı yaşayacaklarınıb anlatırken şöyle dedi:

"Biz 2007 yılında kurduğumuz sistem sayesinde transfere ihtiyaç duymadan ayakta duracağız. Genç ve yetenekli futbolcularımızla hedefimiz Süper Lig olacak. Bunun için de yeni sezona çok iyi hazırlanıyoruz."