Bu Burak'ı Ronaldo bile kıskanır

İdmanlar dışında her gün 3 saat özel çalışmalar yapan milli golcünün bacakları da gövdesi de F.Bahçe’de oynadığı döneme göre çok daha güçlü. İdman partneri Drogba’nın tecrübelerinden de faydalanan Burak, düzenli yaşam biçimi ve küçük ligleri dahi izleyecek kadar futbola olan tutkusuyla da dikkat çekiyor


G.Saray kendi ikramlarıyla 2-0 geriye düştüğü Orduspor maçında müthiş bir geri dönüşe imza atarken, Burak Yılmaz gösterdiği insan üstü performans ve attığı gollerle sarı-kırmızılıların galibiyeti getiren isimlerin başında geldi.
Fatih Terim’in sezonun 2. yarısında iki maçta oynatmadığı milli futbolcu sonra görev aldığı 4 maçta 5 gole imza atarken, Şampiyonlar Ligi’nde de 7 maçta 7 golle Real Madrid’in süper yıldızı Cristano Ronaldo ile birlikte Devler Ligi’nin en skorer oyuncusu konumunda.
Ancak tecrübeli futbolcunun bu performansı kesinlikle tesadüf değil, tamamen  çok çalışmanın ürünü.

ŞİMDİ ÇOK DAHA KUVVETLİ

ÖNCELİKLE golcü futbolcunun bu istikrarlı grafiği tutturmasında en önemli pay çok çalışması. Antrenman haricinde tam 1.5 saat sahada, 1.5 saat de salonda olmak üzere 3 saat özel olarak çalışan Burak bu sayede fiziğini kuvvetlendirdi.
Daha da güçlenen ön ve arka adaleleri sayesinde artık daha rahat patlayıcı deparlar atabiliyor. Gövdesinin üst kısmı artan kaslarıyla birlikte genişledi. F.Bahçe’de oynadığı dönemden 10 kilo daha ağır ancak daha atletik olan Burak bu sayede ikili mücadelelerde rakiplerine büyük üstünlük sağlıyor.

ARTIK DIDIER DROGBA’NIN İZİNDE

DÜNYACA ünlü golcü Didier Drogba’nın takıma katılmasıyla birlikte kulübeye mahkum kalacağı konuşulan Burak, Fildişili yıldızla da hem saha içinde hem de saha dışında iyi bir uyum yakaladı. Burak Yılmaz, 35 yaşında genç futbolculara taş çıkaran Didier Drogba’nın tecrübesinden faydalanabilmek için golcü futbolcuyla birlikte artık idmanlarda özel çalışmalar yapıyor.

SAHA DIŞINDA MÜTEVAZI

BURAK’I diğer birçok futbolcudan ayrı kılan özelliği de düzenli yaşam tarzı.
Selçuk İnan ile birlikte aynı sitede oturan ve zamanın büyük kısmını yakın arkadaşıyla geçiren yerli Cristiano Ronaldo saha içindeki hırslı görüntüsünün aksine dışarıda mütevazı bir görüntü çiziyor.

PTT 1. LİG’İ BİLE TAKİP EDİYOR

GEREK Trabzon’da gerekse G.Saray’da bu sezon sürekli yükselen grafiği ile dikkat çeken Burak iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir izleyici ve tam bir futbolsever. 28 yaşındaki yıldız evde bulunduğu sürelerde sadece dünyanın büyük liglerini değil, PTT 1. Lig’in yanı sıra Rusya gibi diğer ülkelerin liglerindeki maçları da yakından takip ediyor.