FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ORTALIK O KADAR TOZ DUMANKEN, TAKIMIMIN ORTAYA KOYDUĞU PERFORMANS HAKİKATEN MUTLULUK VERİCİ"


"ZOR BİR MAÇI DEPLASMANDA LEHİMİZE ÇEVİRMEYİ BAŞARDIK, O NEDENLE ÇOK MUTLUYUZ"


CRISTIAN BARONI: "HOCAMIN KARARIYLA KADRO DIŞI KALDIM. ANCAK ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEDİM"


VOLKAN DEMİREL: "BENİM ALEX İLE BİTEN BİR İLİŞKİM YOK. DOSTLUĞUM HER ZAMAN SÜRECEK"


BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH TEKNİK DİREKTÖRÜ FAVRE: "GÜNEŞ BİZE IŞILDAMIYOR BUNU SÖYLEYEBİLİRİM"


"FENERBAHÇE GİBİ BİR TAKIMA KARŞI BU KADAR HATA YAPARSANIZ, SONUCUNA DA KATLANIRSINIZ"


Hakan TARHAN-Temel ELCİVAN/MÖNCHENGLADBACH, - FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Borussia Mönchengladbach'ı 4-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, zor bir maçı deplasmanda lehlerine çevirmeyi başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:



"Ortalık o kadar toz dumanken, takımımın ortaya koyduğu performans hakikaten mutluluk verici. Maçın önemine ve yaşadığımız günlere uygun hareket ederek, büyük mücadele örneği verdi oyuncularımız. Zor bir maçı deplasmanda lehimize çevirmeyi başardık, o nedenle çok mutluyuz. Futbol çok dinamik bir süreç. Bittiği yerde yenisi başlıyor. Bir dönem bitti, 3 gün sonra çok değerli ezeli rakibimizle oynayacağız. Onun hazırlıklarına başlayacağız. Futbol dinamik bir süreç, bitmiyor hiçbir şey."



"Oyuncuları maça nasıl hazırlandınız" sorusuna, "Böyle bir ortamda hazırlanmak için çok çaba göstermeye gerek yok. Mesleki anlamda yapmaları gereken her şeyi yaptılar. Büyük bir gayret göstermeye gerek yoktu" yanıtını veren Kocaman, "Siz kendinizi maça nasıl hazırladınız" sorusu üzerine de, "30 seneye yakındır ben bu işi yapıyorum. Futbolun her alanında bulundum. Her maç ayrı bir dünya. Psikolojik ve mental olarak her türlü hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.



Saha zemininden övgüyle bahseden teknik direktör Aykut Kocaman, "Zeminin çok etkisi oldu. Oyunu kontrol yetimizin ortaya çıktığı anlarda zeminin çok etkisi oldu. Hem oynayanlar, hem izleyenler için oyun böyle zeminde daha iyi oluyor. İlk gol öyle bir zamanda geldi ki, yaşadığımız dönem olarak söylüyorum, belki dip noktanın olduğu an gibiydi. Hislerim buydu. 'Acaba dip burası mı' duygusu daha fazlaydı. İlk golü attığımız zaman oyunu çevirebileceğimizi hissettik" ifadesini kullandı.



"Mağlup olsaydınız, istifa edecek miydiniz" sorusu üzerine de Aykut Kocaman, "Bu soruyu şimdi yanıtlamak istemiyorum" dedi.



Karşılaşmada iki gol atan Cristian Baroni, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Saha içinde bir galibiyet ya da bir başarı varsa o da takıma aittir. Bireysel olarak değil, ben bütün takımın kahraman olduğunu düşünüyorum. Kazanılan galibiyet ve başarı takıma aittir" şeklinde konuştu.



Brezilyalı oyuncu, geçtiğimiz hafta kadro dışı kalmasıyla ilgili soruya ise, "Aslında çok değişik ve anlamsız bir şey yaşanmadı. Hocamın kararıyla kadro dışı kaldım. Ancak çalışmaktan vazgeçmedim. Ben de yapmam gerekeni yaparak çalışmalarıma devam ettim ve bugün de kazandığımız için mutluyum. Bundan sonra da olması gereken çalışmak ve doğrusu da bu zaten" yanıtını verdi.



Hafta içi takımdan ayrılan Alex de Souza ile ilgili de konuşan Cristian Baroni, "Alex'in ayrılış şekli beni gerçekten üzdü. Bunun için elbette üzgünüm. Alex benim yakın arkadaşlarımdan biriydi. Ben Fenerbahçe'ye geldim ve geldiğim zaman bana en fazla yardımcı olan insanlardan biri idi. Hem iyi bir oyucu, hem de iyi bir arkadaş kaybettiğim için üzgünüm" ifadelerini kullandı.



Volkan Demirel de yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için önemli olan şey kazanmak idi ve onun için sahaya çıktık. Belki de rakibe pozisyon verdik ama iyi de oynadık. Bu maçla birlikte takım olarak isteyince neler yapabildiğimizi gösterdik. Böylece farkımızın ortaya çıktığını düşünüyorum. Güzel bir galibiyet oldu. Saha içindeki her oyuncu birbiriyle yardımlaştı. Önümüzdeki maçlarda da bu yardımlaşmayı göstererek hak ettiğimiz yerlere geleceğiz" şeklinde konuştu.



Kasımpaşa maçından sonra "mutlaka kazanmalıyız" açıklamasının hatırlatılması üzerine de Volkan Demirel, "Yaşananlardan dolayı üzgünüz ama Kasımpaşa maçı bize yakışmayan bir oyundu. O maçtan bugün eser yoktu. O gün konuşulanlar iyi oldu. Onu da sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Bence bugün çok iyiydik ve takım olarak mücadele ettik ve farkımızı ortaya koyduk. İyi bir yoldayız. İlk maçımızı atlattık ve önümüzde önemli bir Beşiktaş maçı var. İyi takımız, bireysel anlamda çok önemli, dünya çapında oyunculardan kurulu bir takımız. Zaman içinde çok daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.



Volkan Demirel, Alex'e twitter’dan elveda demeyeceğini söylemesiyle ilgili ise şu açıklamaları yaptı:



"Ben söylemekten çekinmiyorum. Alex, benim kaptanımdır. 8 senedir aynı takımda oyandık. Beraber üzüldük ve sevindik. Benim Alex ile biten bir ilişkim yok. Dostluğum her zaman sürecek. Alex'e twitter üzerinden elveda demeyecek olmam yanlış anlaşıldı. Alex'e twitter üzerinden mesaj atmak bize yakışmaz ve hafta için takım olarak organizasyon yapacağız. Ona yakışan bir şekilde veda edeceğiz."



Son olarak sol omzundaki sakatlık ile ilgili konuşan Volkan Demirel, "Her geçen gün daha iyi olacağım. Arada ağrım oluyor özellikle idmanlardan sonra uzun süre kolum ağrıyor. Ama zaman içinde daha iyi olacağım" dedi.



Borusia Mönchengladbach Teknik Direktörü Lucien Favre ise, gereksiz hatalar yaptıklarını ve bunun bedelini ödediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:



"Çok üzgünüm, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Zaman zaman iyi oynadık, iyi kombinasyonlar yaptık. 1-0 öndeydik, gereksiz bir gol yedik. Ofansif ve defansif bazı yerlerde zorlandık. 1-0 öndeyken daha sabırlı olmalıydık. Topla daha çok buluşmalıydık. Fenerbahçe gibi bir takıma karşı bu kadar hata yaparsanız, sonucuna da katlanırsınız. Çok gereksiz hatalar yapıyoruz ve bunun bedelini ödüyoruz."



Son iki maçta 9 gol yediklerinin ve 7 maçtır kazanamadıklarının hatırlatılması üzerine Favre, "Güneş bize ışıldamıyor, bunu söyleyebilirim. Çok kötü bir durum, şu anda sürekli çok gereksiz hata yapıyoruz. Bunun üzerinde yüzde yüz çalışmalıyız. Her hata bize kayıp veriyor. Özellikle sürekli topa baktığımız için defansı ihmal ediyoruz" dedi.