Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Nedim Türkmen, önce artan terör olaylarına dikkati çekerken, "Bu bayram çok acı geçti. Terör, maalesef bayram seyran dinlemiyor. Terörün bir an önce bitirilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. Daha sonra 2012-2013 sezonu için iyi bir kadro kurduklarını, transfer döneminin sonuna kadar sol bek ve sağ açıkta alacaklarını açıklayan Başkan Nedim Türkmen, Mersin İdmanyurdu'nun zor bir deplasman olmasına rağmen puanla döndükleri için mutlu olduklarını anlatırken şunları söyledi:

"Lig uzun bir maraton. Hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağı hemen birinci haftada belli oldu. Takımlar arasında maliyet farkı var. Bir takım 400 milyon, bir takım 30 milyon, bir takım 70 milyon ama maç başladığında o günkü günlük performansını, motivasyonunu üst seviyeye çıkaran takım o 400 milyonluk takımı çok rahat yenebiliyor. Bizim takımımız da 30 milyonluk bir takım olduğuna göre taraftar önemli bir etken olacak. Yönetim önemli bir etken olacak, basın önemli etken olacak. Olumsuzluk değil de, hep pozitif bir hava yaratıp sürekli motive etmemiz gerekecek."

Orduspor taraftarının gururlanacağı bir takım kurduklarını söyleyen Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürndürndü:

"Sponsor bulamayınca formalarımıza Spor Toto'yu koyduk. Sponsorluk konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Çalmadığım kapı kalmadı. (Anadolu takımına sponsorluk vermiyoruz, şampiyon olmayana vermiyoruz) gibi cevaplarla karşılaşıyoruz. Kulübün reklam sorumlusu gibi çalışıyorum. Gidip anlatıyorum ama duvarlarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bunları bir şekilde telafi edeceğiz. Bu takımı kimse izlemez, geri dönüşü olmaz, diyorlar. Böyle bir adaletsizlik var. Ama bu imkansızlıklar bizi yıldıramaz. Bunlara inat başarılı olmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız."


EK(İS/AÖ) FOTOĞRAF