Boksta, Londra Olimpiyatları'na gidecek sporcuların belirleneceği 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Kota Müsabakaları, 14-22 Nisan tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak. Hayri Gür Spor Salonu’nda yarın başlayacak olan müsabakalara 45 ülkeden 225 civarında sporcu katılacak. Müsabakalarda Türkiye adına da 10 milli sporcu Londra bileti almaya çalışacak. 

Müsabakalar öncesi Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri, açıklamalarda bulunarak organizasyon hakkında bilgi verdi. Basın açıklamasında Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in yanısıra, Boks Milli Takımlar Antrenörü Cahit Sümer, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Cemallettin Yazıcı ve Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu hazır bulundu. 

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, Türkiye’nin 10 sporcu ile katılacağı müsabakalarda 6-7 sıklette çok iddialı olduğunu belirtti ve müsabakaların önemine işaret ederek, şunları söyledi:

“Londra Olimpiyatları’nın yolu Trabzon’dan geçecek. Olimpiyat vizesi almamızın öneminin farkındayız. Bu müsabakalar Türk boksu ve ülkemizin Londra’da temsili açısından çok önemli. O nedenle özellikli taraftar anlamında herkesten destek bekliyoruz.”

Hayri Gür Spor Salonu’nda yarın saat 15.00’de başlayacak olan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları'nda Türkiye A Milli Boks Takımı kadrosunda yer alan sporcular ve kiloları şöyle:

49: Ferhat Pehlivan

52: Selçuk Eker

56: Mehmet Topçakan

60: Fatih Keleş

64: Yakup Şener

69: Abdülkadir Köroğlu

75: Adem Kılıççı

81: Bahram Muzaffer

91: Erhan Muhammet Acı

91: Ümit Can Patır