Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Belediye Başkanı Ak Parti'li Hasan Sipahioğlu ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Sami Ağaoğlu, 22 Nisan'da Alanya'da başlayacak ve 29 Nisan'da İstanbul'da sona erecek 48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bisiklet turunun ülke tanıtımı için önemine değinen Müftüoğlu, başkanlığı süresince turun bitişini hep Alanya'da yaptıklarını söyledi. Turun ilk kez Alanya'dan başlayacağını kaydeden Müftüoğlu, sporcu, antrenör, teknik ekip, federasyon yetkilileri ve sporcu yakınlarından oluşan yaklaşık 1000 kişilik ekibin 3 gün Alanya'da konaklayacağını söyledi.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, "Alanya etabı bugüne kadar televizyonlarda banttan yayımlanıyordu. Bu kez Eurosport'ta canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl Kanada'da da canlı yayınlanacak. Hindistan, Japonya, Avustralya ve Güney Amerika'da özetler her gün yayınlanacak. İlk kez bu kadar kapsamlı yayın olacak" diye konuştu.

SPORCULAR İLK KEZ TANITILACAK

Tura katılacak sporcuların ilk kez bu yıl medya ve sporseverlere tanıtılacağını belirten Müftüoğlu, "Bugüne kadar sporcuları tanıtamamıştık. Arasında dünyaca ünlü 30 sporcunun yer aldığı 200 bisikletçi 21 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'de düzenlenecek seremonide Alanya halkına tanıtacağız" dedi. Geçen ay Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığı'na seçilen Emin Müftüoğlu, 2013 yılında yapılacak seçimde Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) başkanlığına da aday olacağını söyledi.

Dünya Bisiklet Birliği takviminde 2'nci HC (Hors Class) kategorisinde düzenlenen ve 8 etapta gerçekleştirilecek turda sporcular, 1174 kilometrelik mesafeyi kat edecek.