Gabrovski, Fethiye-Marmaris etabı sonunda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye adına yarışmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Etap zordu. İlk 50 kilometre sürekli ataklar vardı. Son 30 kilometre grup birleşti. Toplu bir finiş oldu. Sonuna kadar turkuaz mayoyu taşımaya çalışacağım. Tüm atakları kovaladım. Zaten bu görevim. Vınokourov'u takip ettim çünkü o da büyük bir sporcu. Evet güçlüyüm ve başaracağım. Türk halkının beni desteklediğini biliyorum. Zaten öyle olmasa elime Türk bayrağını alıp sevinmezdim."

Etap birincisi Mark Renshaw ise basın toplantısında özellikle finişin çok zorlu geçtiğini belirterek şöyle dedi:

"Bu etaba iki yıl önce de katıldım ve o zaman Greıpel ile birlikteydim. Bu etabı o tarihte Visconti kazanmıştı. Arkadaşlarım çok yardım etti. Goss ile finişe girdiğim anda kazanacağımı hissettim. Tecrübeli Cavendısh ile birlikte çalışmamın mükafatını burada gördüm. Türkiye turu çok iyi bir hazırlık yeri. Bunu yapanlara çok teşekkür ediyorum.”

Marmaris merkezde ana caddeler ile bazı bağlantı caddelerinin bisiklet turu nedeniyle trafiğe yaklaşık 3 saat boyunca kapalı kalması sürücüleri çileden çıkardı. Özellikle yarışın bitmesine rağmen yolların açılmasına tepki gösterenler, “İşimiz gücümüz var. Ya hava alanına gidecek olsaydık ne olacaktı. Uçağı kaçırmamızın hesabını kim verecekti?” diye yakındılar.


MS(YC/AÖ) FOTOĞRAF