Turun ikinci etabı olan 153 kilometrelik Alanya-Antalya etabında 191 sporcu pedal çevirdi. Etabı Andre Greipel, 3 saat 16 dakika 5 saniyelik dereceyle birinci sırada tamamladı. Konyaaltı Caddesi'ndeki finiş çizgisine Greipel'in ardından aynı zaman ve tekerlek farkıyla Green Edge takımından Avustralyalı Methew Harley Goss ikinci, Europcar takımından Matheo Pelluchi ise üçüncü olarak girdi.

Alanya Antalya etabının Türkiye Güzellikleri primini Team Type 1 takımının Fransız Lazslo Bodrogi, sprint primini ise Astana takımından Kazakistanlı Aleksandre Vinokourov kazandı. Bu etabın sonunda genel klasman birinciliğine, dünkü etabı ikinci sırada tamamlayan Avustralyalı sporcu Methew Harley Goss yükseldi.

Dereceye giren sporcuların ödüllerini, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Döşemealtı Sanayici İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken verdi.

Tur, yarın yapılacak 152 kilometrelik Antalya-Elmalı etabı ile devam edecek.