‘Bir gün Avrupa şampiyonu olacağız’


Kadınlar Avrupa Ligi final maçında Rus UMMC Ekaterinburg’a finalde 82-56 kaybederek Avrupa ikincisi olan Fenerbahçe, şampiyonluk hedefinde ısrarlı.

Sarı-Lacivertlilerin menajeri Didem Akın, elde edilen ikinciliğin büyük başarı olduğunu belirterek, Rusya’dan şampiyon dönemedikleri için üzgün olduklarını söyledi. Akın, “Final oynadık. Bu da bir tecrübe.” ifadelerini kullanarak, “Avrupa ikincisi olmak büyük başarı ve bundan mutluluk duyuyoruz. Daha çok çalışarak, Avrupa’da istediğimiz şampiyonluk kupasını kazanacağız.” dedi.

     Fenerbahçe’nin finale kalarak bir ilki gerçekleştirdiğini vurgulayan Akın, “Bu takımla gurur duyulmalı. Bütün ekibi ve oyuncuları yürekten kutluyoruz. Gerçekten büyük iş yapıldı. İlk kez Avrupa ikincisi olmaktan da Fenerbahçe camiası olarak ayrı bir gurur duyuyoruz. Artık hedefimiz şampiyon olmak. İlerideki yıllarda Avrupa şampiyonluğunu Fenerbahçe camiası olarak Türkiye’ye getireceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

     Bu arada Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, dün Türkiye’ye döndü. Dönüş yolculuğunda Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, Kanarya’ya 10.000 fit yükseklikte pasta keserek Avrupa ikinciliğini kutladı. Kutlama sırasında oldukça moralsiz olan basketbolcuların şampiyonluğun kaçtığına hayıflanmaları gözlerden kaçmadı.