Zirve ile aradaki puan farkını 5'e indirmenin mutluluğunu yaşayan ve şampiyonluğu daha yüksek sesle telaffuz etmeye başlayan Beşiktaş'ta gelecek sezonun çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Yeni stada süper bir kadro ile "Merhaba" demenin hesaplarını yapan yönetim şimdiden hazırlıklara başladı. İşte Kara Kartal'ın 2014-15 sezonu transfer politikası: 1- Uzun bir sakatlık dönemi yaşayan ve yaşı ilerleyen Sivok gönderilecek. Bu futbolcunun yanı sıra, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Escude'nin yerine iki tane üst düzey yabancı alınacak.


DÖRT KALİTELİ YABANCI GELECEK
2- Fernandes ve Almeida ile sözleşme yenileme konusunda pek fazla umutlu olmayan yönetim, bu iki oyuncuda ısrar etmeyecek. Yerlerine yine üst düzey 1 golcü ve 10 numara transfer edilecek. Böylece boşalacak olan 4 kontenjan kaliteli yabancılarla doldurulacak. 3- Cenk'in transferiyle milli takım düzeyinde oyuncu sayısı 9'a yükselen Beşiktaş'ta, iki tane daha bu potansiyele sahip yerli oyuncu kadroya katılacak.

SÜPER KOMBİNASYON!
Beşiktaşlıların büyük bir sabırsızlıkla bekledikleri Vodafone Arena, teknolojinin sınırlarını zorlarken, aynı zamanda geçmişten de izler taşıyacak. Çatısında Doğu Roma'dan esintiler olacak. O dönemdeki arenaları hatırlatan çelik halatlı sistem kullanılacak. Stadın önünde üç boyutlu özel bir heykel yapılacak. Bir taraftan bakılınca kartal diğer taraftan bakılınca Atatürk portresi gözükecek. Ayrıca dünyanın en güzel ve akıllı stadı olacak. Stadın içi teknolojisi için 5 milyon dolarlık harcama yapılacak. Kısacası Vodafone Arena sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en güzel statları arasına adını yazdıracak.

BİR GÖRÜŞ: Metin TEKİN

Önce takım ve taraftar ruhu...
 YENİ STAT TAKIMDA NASIL BİR HAVA YARATIR?

Stadın maketi çok güzeldi öncelikle bunu söylemeliyim. Vodafone Arena elbette takıma yeni bir hava getirebilir ve bu senenin yanında Beşiktaş'ın asıl sürdürülebilir sportif hedeflerinin stadyum ile birlikte ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bunu maliyet olarak söylemiyorum. Beşiktaş seyircisine aidiyet duygusunu hissettirme anlamında önemli.

 STAT İLE BERABER GELECEK GELİRLER, TAKIMIN GELECEĞİNİ NASIL ETKİLER?
Mali olarak güçlü bir Beşiktaş'ı tüm Beşiktaş taraftarı ister. Fakat hem bizim dönemlerimizde hem de daha eskilerde hiçbir zaman taraftar zengin kulüp ile ilgilenmedi. Onlar için para hep ikinci planda oldu. Tabii ki sportif olarak bakarsak maddi güç başarıyı getirebilir. Kulüp ruhu başka bir şeydir. Localar satılacak, çok zengin olacaksın ama önce takım ruhu, taraftar ruhu. Beşiktaş'ta hep bu böyle olmuştur.

 TRANSFER HAMLELERİNİ NASIL BULUYORSUNUZ?
Futbolda devamlılık önemlidir. Bir iki haftalık performansla bunu ölçemezsiniz. Tomas Sivok'un geçirdiği sakatlık nedeniyle gitmesi olası. Gelecek sezon takıma katılacak Cenk Tosun da yabancı kontenjanı konusunda takımı rahatlatır.