Beşiktaş'ı bekleyen 22 milyon TL'lik tehlike!

Sorunu çözme görevini üzerine alan 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Siyah-Beyazlılar'ın 31 Mart tarihine kadar 22 milyon lira bulması gerekiyor

Kurum ve şahıslara olan borçlar nedeniyle yine Avrupa'ya gidememe tehlikesi yaşayan Beşiktaş'ın, bu konudaki sorunları çözmesi için önünde 1 hafta kaldı. UEFA'dan en geç 31 Mart'a kadar gerekli lisansı alması gereken siyahbeyazlı yönetim, maddi kaynak olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor. 13 ayrı kalemdeki borçları yapılandırmak amacıyla 22 milyon TL'ye ihtiyacı olan siyah-beyazlı kulüpte, problemi çözme işini ise 2. Başkan Ahmet Nur Çebi üzerine aldı. Tüm mesaisini bu konuya harcayan Çebi'nin, "Bu iş akıl-mantık ölçülerini aştı. Eski yönetimin hatalarını kapatmak bize kaldı" dediği öğrenildi.

100 milyon TL'ye yakın ödeme yaptık

Göreve geldikleri günden bu yana yüz milyon TL'ye yakın borç ödediklerini vurgulayan Ahmet Nur Çebi'nin, "Kulübün maddi durumu ortada. Ancak tüm imkansızlıklara rağmen Avrupa Kupaları'na katılabilmek için UEFA lisansını almamız gerekiyor. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz" diye konuştuğu da belirtildi.

Hilbert 600 bin Euro'yu faiziyle istiyor

Beşiktaş'ın "Borçsuz ve sorunsuz" kalması gereken 13 kalemde Alves ve Ferrari problemleri ilk sırada bulunuyor. 3.1 milyon Euro'luk Alves sorununu Atletico Madrid üzerinden halletmeye çalışan Beşiktaş'ın Quaresma, Sidnei, Simao ve Ernst'in yanı sıra kulübe borçsuzluk yazısı veren Tayfur Havutçu'ya ödeme yapması gerekiyor. Şu anda Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Hilbert ise kulüpten 600 bin Euro'luk alacağını peşin ve faizleriyle birlikte istiyor. Alman futbolcunun taviz vermemesi sıkıntıyı daha da artırıyor.

Gözler Ahmet Nur Çebi'de

Beşiktaş camiasında tüm gözler, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi'nin bulacağı çözümde. Çebi, mesaisinin büyük bölümünü maddi kaynak bulmaya harcıyor.

Ferrari ile yarın çözüm toplantısı var

Kulübün vergi taksidi için de 31 Mart tarihine kadar 2.5 milyon Euro bulması gerekiyor. Bu arada CAS'ın Beşiktaş'ı 7.9 milyon Euro ödemeye mahkum ettiği Ferrari ile yönetici Berk Hazcıgüzeller'in yarın İtalya'da bir kez daha pazarlık masasına oturacağı belirtildi. Ferrari'nin İtalya'daki vergileri Beşiktaş'a ödetme ısrarından vazgeçtiği ve tarafların anlaşmak üzere olduğu belirtildi. Siyah-Beyazlıların, belli bir peşinat ve taksitlendirme yoluyla Ferrari ile el sıkışması bekleniyor.