"BRAGA'DA BENİ VE AİLEMİ TANIYANLAR, YAPTIĞIMIZ İŞLERDE EN İYİSİNİ VERMEYE ÇALIŞTIĞIMIZI BİLİRLER"


"BRAGA'DA DOĞDUM VE FUTBOLA BURADA BAŞLADIM. ANCAK BİZLER PROFESYONELİZ. YARIN BEŞİKTAŞ'IN KAZANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"


"BURADAN İYİ SKORLA AYRILIP, İSTANBUL'DA İŞİ BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"


Beşiktaş'ın yarın UEFA Avrupa Ligi İkinci Turu ilk maçında deplasmanda oynayacağı Braga karşılaşması öncesi Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Carlos Carvalhal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Karşılaşmanın oynanacağı Municipal Stadı'nda gerçekleştirilen toplantıda Portekizli teknik adam ilk olarak, karşılaşma ile ilgili şunları söyledi.


"Tekrardan Braga'da bulunduğum için mutluyum. Burası benim yuvam, doğduğum ve büyüdüğüm şehir. Futbola burada başladım. Ancak bizler profesyoneliz.Yarın Beşiktaş'ın kazanması için elimizden geleni yapacağız. Doğruyu söylemek gerekirse Braga benim kura çekiminde istediğim bir takım değildi. Bazı takımlar vardır, mücadele güçleri isimleri kadar iyi değildir. Bazı takımlar da isimleri çok büyük olmasa da çok iyi mücadele ederler. Braga şu dönemde çok iyi bir süreç yaşıyor. Bir çok maçlarını kaybetmeden geride bıraktılar. Beşiktaş takımı da kısa bir süre önce 15 maçı kaybetmeden geçmişti. Ancak son dönemde kayıplar yaşadık. Bu üç maç Portekiz Ligi'nde 2 aya denk geliyor olabilir ama biz bu 3 maçı 1 haftada geçtik. Son maçımızı da Fenerbahçe'ye karşı oynadık. Dinlenme zamanımızın olmadığı maçlardı. Bu durumun bilinmesini istiyorum. Ancak Fenerbahçe maçının ikinci yarısından itibarin performansımızı yeniden yükseltmeye başladığımızı söyleyebilirim. Yarın da iyi oynayarak karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmak istiyoruz."


Carvalhal yarın kendini ev sahibi mi yoksa misafir mi olarak hissedeceğine dair soruya şu yanıtı verdi.


"Beni ve ailemi Braga'da bir çok insan tanır. Ailem ve ben yaptığımız işte en iyisini çıkarmaya çalışırız. Ben Braga taraftarlarını ve Bragalıları seviyorum ama yarın kazanmak için elimden geleni yapacağım."


Carvalhal, son olarak yarınki maçtan iyi bir skorla ayrılmak istediklerini belirterek, "Biz ilk maçta en iyi skoru almayı istiyoruz. Buradan iyi skorla ayrılıp, İstanbul'da işi bitirmeye çalışacağız. Bu sene deplasmanda çok maç oynadık. Seyircisiz maçlar yaptık. Kadın taraftarlarımız destek verdi ama stadımız tam olarak dolmadı. Taraftarlarımız bizim 12. gücümüz. Son zamanlarda bu destekten mahrum kaldık. Alacağımız güzel bir sonucun ardından İstanbul'da tekrar taraftarın karşısına çıkacağız."


ÖVÜNÇ ÖZDEM - BRAGA / DHA