Antrenmanı izleyen çok sayıda Beşiktaş taraftarı, siyah beyazlı takıma tezahüratlar yaparak destek verdi. Teknik direktör Samet Aybaba ve Beşiktaşlı futbolcular, sbtatdın girişinde çiçeklerle karşılandı. Niğde Belediyespor ise üzerinde 'Hoşgeldin büyük takım Beşiktaş, hoş geldin büyük hoca Aybaba" yazılı pankart astı.

Antreman öncesi açıklama yapan Aybaba, şunyarı söşledi:

"Öncelikle Anadolu'nun böyle güzel bir şehrinde Beşiktaşlılarla buluşmak çok keyifli, oyuncularımızda bu keyfi tadıyor. Oyuncularımla ilgili sert, hakarete varan konuşmalar olduğu gazetelerde çıkan haberler arasında. Çok enteresan çok komik bir şey bu. Ne oyuncularımızla karşı karşıya gelme var, ne oyuncularımızla tartışma var. Biz artık çizgisini çok iyi bilen bir takımız. Biz bir aile takımıyız. Aile içindeki tartışmaları dışarıda paylaşacak kadar da medeni insanlarız. Böyle bir şey olursa bunu paylaşırız. Ama benim ne Fernandes'le nede Sivok'la hiçbir konuda böyle karşılıklı tartışma ya da konuşmam olmamıştır. Gaziantepspor'u çalıştıran Hikmet Karaman'la da bir görüşmem olmamıştır. Beşiktaş'ın saha içi performansını etkileyecek yanlış şeyleri yapmamaya davet ediyorum herkesi. Eğer anlaşılmamış yanlış anlaşılmış veya anlaşılması istenen bir şey varsa bunun muhatabı benim, buradayım. Ben doğru şeyleri söylemeye dikkat ediyorum. Zaten onda da arkadaşları aydınlatırız."

Bu konuşmaların içerisinde daha ön plana çıkması gereken bir açıklama olduğunu ifade eden Aybaba, "Fernandes'in maç sonrası, 87. dakikada oyundan çıktınız. Nasıl karşılıyorsunuz? sorusuna verdiği 'Ben bunu hiç sorgulamadım. Kendi içimde bile sorgulamadım. Bizim teknik direktörümüz patronumuzdur. O istediği gibi hareket eder' cevap var.

Aslında Türk futboluna örnek bir konuşma olarak ön plana çıkması gerekirdi. Maalesef bizim ülkemizde böyle olumlu davranışlar, profesyonelce söylenen sözler itibar görmüyor. Teknik adamların hayali oyuncularıyla tartışması sadece ben değil bütün teknik direktör arkadaşlarımızda böyle hayali yıpratma politikaları var. Biz aslında futbol içindeki unsurlarız birbirimize destek verelim yardım edelim. Böyle şeylerin olmaması için hep birlikte hareket edelim" diye konuştu.


UM(AP/AÖ)  FOTOĞRAF