Memeleketi Sivas'a gelen Beşiktaş Kaptanı İbrahim Toraman, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında Türkçe Olimpiyatları için Sivas'a gelen çocukların ziyareti ile Toroman'ın ziyareti aynı zamana denk gelince, ortaya renkli görüntüler çıktı. Ziyaret sırasında Toraman, Tanzanya Zanzibar'dan gelen Abdul Kadir Haroub Nassor'un İbrahim Tatlıses'in parçası, 'Haydi Gönlüm Sen Söyle' türküsü ile Makedonya'dan gelen Fjola Mehmed'in, 'Annem' şiirini çocukların yanına gelerek dinlemesi dikkat çekti. Türkçe Olimpiyatları için gelen çocukların ayrılmasından sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile makamında bir süre sohbet eden Toraman son Sivasspor maçlarında seyircinin kendisine gösterdiği tepkiyi değerlendirdi. İbrahim Toraman, "Sizler daha iyi görüyorsunuz. Tabi ki Sivas halkı bizi seviyor. Ama karşılaşma içerisinde bazen bu tip hadiseler olabiliyor. Bunlar büyütülecek kadar önemli şeyler değil. Ben Sivas'tan ayrılalı 15 yıl oldu. Ama her yaz tatilinde muhakak Sivas'a ailemin yanına geliyorum. Ben Sivas'ı sevdiğim için burdayım. İçinizden biri çıktıysa Sivas'ı temsil eden bence bu insana biraz destek çıkmak gerekir. Saha içinde olan şeyler sahada kalır. Benim gönlüm her zaman Sivas'tan yana" diye konuştu.. 
1998 YILINDA GİYDİĞİ AMATÖR FORMA HEDİYE EDİLDİ
Belediye ziyareti sırasında 4 Eylül Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Polat Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu İbrahim Toraman'a 1998 yılında Sivas'ta DSİ Spor'da oynarken Adapazarı'ında Türkiye Şampiyonası'nda giydiği formayı ve maç sonu çekilen fotoğrafını hediye etti. Toraman'ın bu hediye karşısında bir hayli mutlu olduğu görüldü.
MUHSİN YAZICIOĞLU SPOR KOMPLEKSİNİ GEZDİ
Belediye ziyareti ardından İbrahim Toraman Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte Paşa Çayırı mevkisinde yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksini gezerek yeni yapılan tesis hakında yetkililerden bilgi aldı. Sivas'ın bu tip tesislere ihtiyacı var diyen Toraman, "Bu tesisleri görmek beni çok mutlu etti. Sivaslı sporcu kardeşlerimizin burada daha iyi yetişeceğini düşünüyorum. Bizim zamanımızda buralar toprak sahaydı. Karşılaşma sonrası duş almak için su bulamazdık. Bu tesisi görmek beni çok mutlu etti. Emeği geçenler teşekkür ediyodum" diye konuştu. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise İbrahim Toraman gibi değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
TEKRAR '58' NUMARALI FORMAYI GİYECEK
Sivasspor taraftarı ile arasında geçen gerginlik sonucu daha önce giydiği kentin plaka numarası olan 58 sırt numaralı forma yerine 5 numaralı formayı tercih eden İbrahım Toraman, yeni sezonda yeniden 58 numaralı formayı giyecek. Belediye başkanı ile ziyaret sırasında özel bir görüşme yapan Toraman Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün ısrarı ve ricası üzerine yeni sezonda 58 numaralı formayı giyeceğine dair söz verdi.
 
HY(EA/AAA)