Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile Cumhuriyet Gazetesi İzmir temsilcisi Serdar Kızık, öğleden sonra tutulacak nöbeti gazeteci Rıdvan Akar'dan devraldı.

Gazetecilerin tuttuğu nöbete Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı' üyelerinden destek geldi. Aralarında Çarşı'nın kurucusu Ayhan Güner'in de bulunduğu bir grup taraftar, cezaevi önünde sandalyede üzerinde nöbet tutan gazetecilere eşlik ederek Can Dündar ve Erdem Gül'e destek verdi.

ÇARŞI ÜYELERİ HER PAZARTESİ DESTEK İÇİN SİLİVRİ'DE OLACAK

Ayhan Güner, burada yaptığı açıklamada Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için geldiklerini söyledi. Tutuklu gazeteciler için çok üzüldüklerini dile getiren Güner, Çarşı grubu olarak her pazartesi günü Silivri Cezaevi'ne gelerek Dündar ve Gül'e destek olacaklarını belirtti. Güner, "Ülkemizde olan olaylardan dolayı bizi bilgilendirdikleri için Can Dündar ve Erdem Gül'e buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun bedeli Silivri oldu. Bizler bir an önce yapılan bu hatadan geri dönülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

DERBİYE 'CAN VE ERDEM'Lİ GÖNDERME

Öte yandan Ayhan Güner, bu akşam Olimpiyat stadında oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisine yönelik temennilerini ve mesajını da Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden açıkladı. Güner, "Bugün Beşiktaşımızın maçı var. Takımımız sahaya 'Can'ı pahasına çıkacak, 'Erdem'li bir şekilde kazanacak, ve bu galibiyeti cezaevine yollayacağız" ifadesini kullandı.

DÜNDAR VE GÜL'DEN ÇARŞI'YA NOT

Can Dündar ve Erdem Gül, Çarşı'nın bu desteğini kendisini ziyareti sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından öğrendiler. Bunun üzerine Dündar ve Gül de Çarşı üyelerine birer not yolladı.

Can Dündar'ın notunda şu ifadeler yer aldı:


"Sevgili Beşiktaşlı ve Çarşılı dostlarım... Başkanımızla görüştüm, selamınızı iletti. İçim ısındı. Biliniz ki Çarşı adaletsizliğe karşıdır. Siz oradaysanız, biz burada dimdik dururuz. Eksik olmayın, Can'la...

Erdem Gül'ün notunda ise şu ifadeler yer aldı:


"Hiçbir sıfat kullanmadan doğrudan Çarşı diye sesleniyorum...Çarşı, 'sevgili', 'değerli' ve bunun gibi sıfatlara ihtiyacı olmayan az sayıdaki çok iyi şeylerin başında geliyor ülkemizde. Ben net olarak 43 yıllık BJK'li olduğumdan acılara ve bedel ödemeye hazır olduğumu kabul edeceksiniz. Beşiktaş budur; bir sevindirir, iki kaybettirir. İki kazandırırsa dört kaybettirir...Bu bilinerek Beşiktaşlı olunur. Akşam maçta sesiniz koğuşumda yankılanacak. Selamlar..."

Tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise Can Dündar ve Erdem Gül'ü moralli gördüklerini belirterek, "Onlar Silivri zindanlarının soğuk duvarları arasında gülümseyerek ve direnerek duruyorlar. Hiçbir umut kırılması yok" diye konuştu.

NÖBET SIRASI İZMİRLİ GAZETECİLERDE

Umut nöbeti tutan Misket Dikmen ise sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin dört bir yanından gazetecilerin umut nöbetlerini sürdüreceğini ifade etti. Dikmen, "6 yıl boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak burada bulunan gazetecileri hiç yalnız bırakmamaya çalıştık. Gazetecileri sahiplenme ve baskılara dur demek için buradayız. Umut nöbetiyle bir parça olsun onların gönüllerine ışık veriyoruz" diye konuştu. Serdar Kızık ise Dündar ve Gül'ün hukuksuzluğa ve haksızlığa uğradıklarını savunarak, "Türkiye demokrasi ve özgürlükler açısından git gide daha olumsuz koşullara bürünüyor. Bugün Türkiye toplumunda onların ne casus ne de terörist olduklarına inanan vardır. Birler de gazetecilik sorumluluğumuzdan ötürü buradayız" diye konuştu. (Cumhuriyet)