2011-2012 sezonunu üç kupa ile kapatarak tarihi bir başarıya imza atan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Milangaz ile sponsorluk anlaşmasının yenilenmemesinin ardından farklı şirketler ile yeni sezon için görüşmelerde bulunmuştu. Siyah Beyazlı kulübün, yaklaşık 1 aydır yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca basketbol takımı için belirli bir bütçe oluşturduğu öğrenildi.

Beşiktaş Kulübü'nde son yapılan icra kurulu toplantısında yönetim kurulunun 6.5 milyon Euro'luk bütçeyi basketbol takımı için kullanmaya karar verildiği öğrenildi.

ÇEBİ: "BİZE SPONSOR OLMAK İSTEYEN FİRMALAR GELİP KAPIMIZI ÇALAR, OTURUP KONUŞURUZ"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, takımın baş antrenörü Erman Kunter'in yeni sezon planlamasına başladığını ve transfer çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Çebi, Beşiktaş'ın artık hiçbir firmaya gidip sponsorluk anlaşmaşı için görüşmelerde bulunmayacağını da belirterek, şunları söyledi:

"Yaptığımız son icra kurulu toplantısında yeni sezonda erkek basketbol takımımız için 6.5 milyon Euro'luk bir bütçe ayırmaya karar verdik. Baş antrenörümüz Erman Kunter, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş olarak artık hiçbir firma ile gidip spornsorluk görüşmesi yapmayacağız. Bize sponsor olmak isteyen kuruluşlar gelip kapımızı çalar ve o zaman masaya otururuz. Bütçemizi belirlerdik ve takımımızı oluşturmaya başladık."


ÖÖ(OS/FG)