"ASLINDA BU DURUMUN NASIL OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM"

20 yaşındaki futbolcu ilk olarak Türkiye'ye çabuk adapte olduğunu ve takım içinde çok iyi bir hava olduğunu söyledi.

"Ben öncelikle Hollanda'dan İngiltere'ye geçmiştim. İngiltere'den de Türkiye'ye geldim. Ancak benim için zor olmadı. İngiltere'ye gittiğimde dil bilmiyordum ama Türkiye'de böyle bir sorunum yok. Türkçe konuşabiliyorum ve her şeyi anlıyorum. Çok kolay adapte oldum. Şimdiye kadar da her şey gayet iyi geçiyor ve mutluyum. Ben daha önceki yıllarda takım içinde nasıl bir hava olduğunu bilmiyorum ama şu anda çok iyi bir ortam var. Herkes birbirne yardım ediyor. Takım içinde yabancı - Türk ayrımı yapmadan çok iyi bir atmosfer olduğunu söyleyebilirim. Aslında bu durumunu nasıl olduğunu da bilmiyorum. Sezon öncesi Avusturya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Lige de biraz zor başladık ama şimdi her şey iyi duruma geldi.

"HOCAMIZIN BANA TRABZONSPOR MAÇINDA VERDİĞİ ŞANSI İYİ KULLANMAYA ÇALIŞTIM"

Oğuzhan kendi performansını şu şekilde değerlendirdi.

"Ben ilk 11'de sadece 5 maç oynadım. Bu durum ileride daha iyi olacak. Daha fazla süre aldıkça, daha iyi oynayabilirim. Sezonun ilk 7 haftasında hocamız beni hazır bulmadı ve sonradan maçlara girdim. Trabzonspor maçında bana verdiği şansı iyi kullanmaya çalıştım. Sanırım yavaş yavaş yüzde yüz performansıma göre gitmeye başlıyorum. Sezon başından bu yana sakatlıklar da geçirdim. Bazı karşılaşmalarda oynarken ağrılarım vardı ama şimdi iyi duruma geldim."

"VAN PERSIE BANA ANTRENMANLARDA ÇOK YARDIMCI OLDU"

"FERNANDES'İ DE BÜYÜK OYUNCU KATEGORİSİNE KOYABİLİRİZ.ŞANSLIYIM Kİ BÖYLE BİR FUTBOLCU İLE OYNUYABİLİYORUM"

Arsenal'de iken Robin van Persie ve Cesc Fabregas gibi yıldız futbolcularla aynı takımda yer alan Oğuzhan, özellikle Van Persie'nin kendisine çok yardım ettiğini belirtti. Genç futbolcu ayrıca Fernandes'in de bu futbolcularla aynı kalitede bir isim olduğunun altını çizdi.

"Robin van Persie gibi oyuncular çok büyük futbolcular. Özellikle Van Persie bana antrenmanlarda çok yardımcı oldu. Ben 17 yaşındaydım. Arsenal'da yaptığım bir antrenmandan sonra ben tesislere girerken Van Persie bana 'Nereye gidiyorsun? Antrenmandan sonra özel çalışma yapman lazım, ben bile çalışıyorum. Sen neden çalışmayacaksın' demişti. Büyük futbolcular bu özelliklerini göstererek de büyük futbolcu oluyorlar. Ben şimdi de antrenmandan sonra çalışmalar yapıyorum. Çünkü güçlenmem gerekiyor. Onları örnek alıyorum ama benim en beğendim futbolcu Cesc Fabregas'dı. Fabregas ile çok antrenman yapmadım. Arsenal'de daha çok herkes kendi ülkesindeki insanlarla vakit geçiriyordu. Ben de daha çok Van Persie ile vakit geçiriyordum. Fernandes'i de büyük oyuncu kategorisine koyabiliriz. Çünkü Manu Avrupa'nın büyük liglerinde oynayacak bir futbolcu. Şanslıyım ki böyle bir futbolcu ile oynayabiliyorum. Hem saha içinde hem saha dışında birçok şey öğreniyorum Fernandes'den. Biz büyük bir takımız ve büyük bir camiayız. Bütün futbolcular birbirine yardım ediyor ve herkes çok koşuyor. Koşabildiğinde de fazla koşuyor. Bence tek bir futbolcuya bağlı değiliz."

"SEZON BAŞINDA KİMSE BİZE ŞAMPİYONLUK HAKKINDA SORULAR SORMUYORDU, ARTIK HERKES SORMAYA BAŞLADI"

Genç oyuncu şampiyonluk hedefleri hakkında ise şunları söyledi.

"Sezon başında kimse bize şampiyonluk hakkında sorular sormuyordu, artık herkes sormaya başladı. Biz bu şampiyonluk durumuna değil de her maça ayrı ayrı bakıyoruz. Şimdi Ankaragücü maçı var önümüzde ve ilk olarak bu maçı kazanmak istiyoruz. Kendi aramızda konuşurken şampiyon olursak çok güzel bir durum yaşayacağımızı söylüyoruz ama biz yolumuzdan şaşmadan devam ediyoruz. Umarım sezon sonu şampiyonluğu konuşabiliriz. Biz sezona nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz. Üzerimizde baskı yok. Takım ruhu da çok iyi. İnşallah şampiyon oluruz ama bu durumu ilerleyen haftalarda göreceğiz."

Oğuzhan son olarak Türk milli takımını seçtiği için mutlu olduğunu söyledi.

"Ben A Milli takım formasını giymek istiyorum ama şu anda ümit milli takımda görev yapıyorum. Altyapıda Hollanda forması giydim ama şimdi ülkemin milli takımında oynuyorum ve çok mutluyum."



UD(FG)