Beşiktaş'ı takip eden basın mensuplarının katıldığı iftar yemeğinde futbol komitesi başkanı Tamer Kıran, futbol komitesi üyesi Ahmet Kavalcı ve yönetici Seyit Ateş de yer aldı. Başkan Orman, iftar yemeğinin ardından basın mensuplarıyla yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günden bu yana kulübün içinde bulunduğu durumu tasvir etmek için kullanılan 'Bombayı kucaklarında buldular' lafını kabul etmediğini söylerken, "Biz bombayı kucağımızda bulmadık. Bombayı olduğu yerden elimize aldık" dedi.

"QUARESMA'NIN SÖZLEŞMESİNİ FESH ETMEK İSTİYORUZ, AMA BONSERVİS BEDELİ ALMADAN YOLLARIMIZI AYIRMAYACAĞIZ"

Başkan Orman, takımdan gönderileceği kesinleşen Quaresma konusunda da şunları söyledi:

"Quaresma ile ilgili fikrimi birçok kez dile getirdim. Kendisinin maliyetini karşılamayacağımızı ifade ettik. Bugüne kadar Beşiktaş Kulübü Quaresma'nın bonservisi için 7 milyon 300 bin Euro, kendisine son iki yılda 7 milyon Euro, menajerine de 3 milyon Euro bedel ödedi. Yani bize son iki yılda maliyeti yaklaşık 18 milyon Euro civarında... Göreve ilk geldiğimizde sözleşmesini yıllık 2 milyon Euro'ya indirsin, 2 yıl daha kontrat imzalayalım demiştim. Ancak böyle bir durum yok. Son dönemde bazı basın organlarında aldığı ücrette indirime gidecekmiş gibi ifadeler kullanılıyor. Fakat ortada böyle bir durum yok. Kendisini hocamız da kadroda tutmak istemiyor. Bundan sonrası Quaresma'nın takım bulup Beşiktaş'tan ayrılmasıyla sonuçlanacak bir durum. Biz sözleşmesini fesh etmek istiyoruz. Bonservis bedeli almadan da bırakmayacağız. 7 milyon 300 bin Euro bedele satın almıştık. Bu rakama bonservis bedeli olarak ne kadar yaklaşırsak, bizim için o kadar iyi olur."

"LOCALARIMIZDAN KOMBİNE GELİRİ OLARAK 3 MİLYON 500 BİN EURO ELDE EDİYORUZ, GALATASARAY 18 MİLYON DOLAR KAZANIYOR. BU ŞARTLARDA REKABET ETMEK ÇOK ZOR"

"YENİ SEZONDA İNÖNÜ'DE OYNAMAYI PLANLAMAMIŞTIK ANCAK İNÖNÜ'DE OYNAYACAĞIZ. BELKİ DE HAYIRLISI BUDUR"

Başkan Orman, yeni sezonda İnönü Stadı'nda bir yıl daha kalınması konusunda ise şöyle konuştu:

"Yeni sezonda İnönü Stadı'nda oynayacağız. Planlamamız böyle değildi ancak belki hayırlısı budur. Her şeyde bir hayır vardır. Yeni stat inşaatının ne zaman başlanacağı ve bu konuyla alakalı çalışmalarımızla ilgili detay vermek istemiyorum. Her şey netleştikten sonra durumu camiamızla paylaşacağız. Yeni bir stada ihtiyacımız var. Bizim localarımızdan bir yıllık kombine satış gelirimiz 3 milyon 500 bin Euro. Galatasaray ise 18 milyon Dolar kazanç elde ediyor. Bu şartlarda rekabet etmek çok zor."

"KULÜBÜN HARCADIĞIMIZ HER KURUŞUNA DİKKAT EDİYORUZ, ÇÜNKÜ O PARADA ÇOK HAK VAR"

Başkan Orman, Beşiktaş'ın artık her kuruşunun çok dikkatli harcandığını ve bu konuyla ilgili planlarının sürdüğünü söyledi.

"Biz Beşiktaş'ın parasını sokağa atmamak için ince eleyip sık dokuyoruz. Çünkü o parada bir çok insanın hakkı var. Mesela bugün kamp yaptığımız bölgeye taraftarlar gelmişti. Buraya 7-8 saatlik mesafede olan şehirlerden insanlar arabalarıyla Beşiktaş'ı görmeye gelmişler. Bu insanların cebinden çıkan Beşiktaş için harcadıkları her kuruş işte bu dikkatle harcadığımız paradır. Biz cebindeki parayla maça gelen, forma alıp kulübüne destek olan taraftarımızın parasının her kuruşuna dikkat ediyoruz. Bu parada çok hak var. Biz kimsenin hakkının yenmesine razı olmayız."

"YENİ SEZON ÖNCESİ YAPTIĞIMIZ TRANSFERLER SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMEDİ, BİR SONRAKİ SEZONDA TRANSFERLERİMİZİ ÇOK DİKKATLİ ARAŞTIRMALAR SONUCU YAPACAĞIZ"

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın transfer politikasının bir sonraki sezon bambaşka olacağını, sistemli bir transfer politikası yürüteceklerini söyledi.

"Bu sezon öncesi yaptığımız transferler çok sistemli bir şekilde gerçekleşmedi. Bu sezondan sonra alacağımız her oyuncuyu birçok kez izletip, onlarla ilgili raporlar çıkartıp, öyle transfer yapacağız. Yaptığımız her transferin neden yapıldığını veya almadığımız oyuncuların niye alınmadığını raporlar halinde düzenleyeceğiz. Bir sonraki sezondan itibaren bu çalışmalarımız başlayacak. En kısa sürede futbolcu araştırma komitemizi geniş bir şekilde kuracağız ve onlar da bu araştırmaları yapacak. Biz artık yüksek maliyetlere oyuncu transfer eden bir kulüp değil, altyapısından yetiştirdiği oyuncularla başarıya koşan ve çok dikkatli tercihlerle transfer yapan bir kulüp haline geleceğiz."

"BEŞİKTAŞ'IN SİSTEMİ REAL MADRID GİBİ DEĞİL, BARCELONA GİBİ OLACAKTIR"

Başkan Orman son olarak İspanya'daki Real Madrid, Barcelona rekabetini örnek verdi ve Beşiktaş'ın Barcelona gibi olacağını söyledi

"İspanya'da Real Madrid Kral'ın takımıydı. İstediği oyuncuyu alıp, zorluk yaşamadan başarıya ulaşıyordu. Barcelona Real Madrid ile rekabet etmenin büyük tranferler yapıp, pahalı takımlar kurarak olmayacağını gördü. Sonunda altyapılarına yani kendi özlerine döndüler. Ortaya çıkan sonuç Barcelona'nın doğru yaptığı gösterdi. Hatta futbolcu yetiştirmenin dışında teknik son dönemde teknik adam yetiştirmeye başladılar. Çok iyi bir sistem oluşturdular. Biz Barcelona'nın sistemini örnek alacağız. Beşiktaş'ın yapısı Barcelona'nın sistemini oturtulacağı bir yapıdır."


ÖÖ(UD/FG)