Seba, başkan adayı Karadeniz'i işaret ettiği şeklindeki ifadeleri bugün yaptığı başka bir açıklama ile de yalanladı.

"Tarafsızlık ilkesinden konumum gereği taviz vermem. Bunun için yanlış anlaşılmaktan doğan üzüntülerimi tüm spor kamuoyu ile paylaşırım" diyen Süleyman Seba'nın son açıklaması sonrası seçim yarışını nasıl etkileneceğini dün listelerini divan başkanlığına teslim eden 4 başkan adayına sorduk.

Başkan adayların Fikret Orman, Süleyman Seba'nın çok değerli bir spor adamı olduğunu hatırlatırken, Beşiktaş'ın iç siyasetini ve seçim sürecini dahil edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

"Onursal Başkanımız Süleyman Seba, sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu için çok değerli bir spor adamıdır. Ben Sayın Seba'nın Beşiktaş'ın iç siyasetine ve seçim sürecine dahil edilmesini doğru bulmuyorum. Süleyman Seba'yı ilkeleri, duruşu ve fikirleri ile dile getirmeliyiz. Seçim döneminde kulübün iç siyasetine dahil etmek çoık yanlış bir davranıştır."

Adaylardan Bülent Deriş, Süleyman Seba'nın açıklaması konusunda bir yorum yapma durumunda olmadığını belirtirken, Seba'nın öğrencisi olarak kendisinin kullandığı her ifadeye saygı duyacağını belirtti.

"Sayın Seba kulübümüzün en önemli ismidir. Kendisinin yaptığı her açıklamaya sonsuz saygı duyarım. Benim açıklamalarına bir yorum yapma durumum olamaz. Ben kendimi Seba'nın bir öğrencisi olarak görüyorum. O'nun bize öğrettiklerini uygulamak için başkanlığa aday oldum. Sayın Seba'nın tarafsızlık açıklamasını da saygıyla karşılıyorum." dedi.

Diğer bir başkan adayı ve Seba'nın hafta başında yaptığı açıklama ile seçimde bir anlamda işaret ettiği Yalçın Karadeniz ise, bugün onursal başkandan gelen son ifadeleri gayet normal karşıladığını ifade etti. Karadeniz, Seba'nın kendisine gösterdiği işareti çekmediğini belirterek, şu açıklamayı yaptı;

"Onursal Başkan Süleyman Seba'nın bugün yaptığı son açıklamayı son derece normal karşılıyorum. Yapması gereken de budur. Ben işaretimi çektim diye bir cümle kullanmamıştır. Genel kurulu işaret etmiştir. Herkes hür iradesiyle gidip kime oy verecekse tercihini ondan yana kullanacaktır."

Beşiktaş'ın son başkan adayı Nazmi Koca da, kulübün onursal başkanının açıklamalarını her zaman dikkate aldıklarını ifade etti.

Koca, Süleyman Seba'ya saygılarının sonsuz olduğunu, kendisini kullanarak yarar elde etmeye çalışanları ise kınadığını belirtti.


ÖÖ(UD/FG)