Bir radyo kanalına katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Fikret Orman, ilk olarak sözlerine Afganistan'da vefat eden askerlerin ailelerine sabır dileyerek başladı.

"Yalçın Karadeniz'in başkan adaylığından çekilmesinin ardından artık size büyük ölçüde başkan diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya Orman, "Evet öyle görünüyor. Ancak daha netice itibariyle 2 başkan adayımız daha var. 1 aday kalsa da seçim yapılacak ve 25 Mart'ta başkan belli olacak. O güne kadar Beşiktaş başkanı değilim. Sadece adayım" yanıtını verdi.

Adaylık süreciyle ilgili de bilgiler veren Orman, şunları söyledi;

"Demirören, Futbol Federasyonu Başkanlığına geçince, camianın da tanıdığı bir isim olduğum için bu yönde istekler oldu. Ancak çok iyi bir Beşiktaşlı olan Serdal Adalı da bunun için arzulu olduğunu ifade etti. Ben de kongredeki yaşım itibariyle kendisine destek olacağımı belirttim. Fakat daha sonra aday olmayacağını ifade etti. Ben de bunun üzerine, 'Bugün Beşiktaş'a sahip çıkmayacaksam, ne zaman sahip çıkacağım' dedim ve aday oldum"

"Mali krizden nasıl çıkacaksınız?" yönündeki soru üzerine de Orman, "Elimizde sihirli bir değnek yok. Kimse güllük gülistanlık bir durum beklemesin. Beşiktaş'ta yeniden yapılanma sürecine gireceğiz. Beşiktaş'ı tekrar istenilen kolej takımı havasına, Süleyman Seba çizgisine geri getireceğiz" yanıtını verdi.

Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti;

"Beşiktaş'ın çok ciddi sıkıntıları bulunuyor. Kanımızın son damlasına kadar bunları çözmek için uğraşacağız. İmkanlarımızı zorlayarak benimle birlikte olan arkadaşlarla elimizden geleni yapacağız."

"Yüksek maliyetli futbolcular ile yollar ayrılacak mı? sorusunu Orman, "Beşiktaş'ın oyuncuları kaliteli ve ahlaklı futbolcular. Böyle oldukları için bizim formalarımızı giyiyorlar. Oturup konuşuruz, ilkelerimize ve şartlarımıza uyan futbolcularla yolumuza devam ederiz. Bu da sezon sonunda belli olur" şeklinde yanıtladı.

Bu arada başkan adayı Orman, en büyük arzusunun yeni bir stada kavuşmak olduğunu belirterek, bunu da en kısa sürede gerçekleştirmek istediğini vurguladı.

Öte yandan Orman, gelirleri artırmak için de yeni projelerinin olduğunu belirtti.

"Levent Erdoğan listenizde olacak mı?" sorusu üzerine de Orman, "2004'te aday olduğum zaman listemdeydi. Kendisi bizim ağabeyimizdir. Şu an liste ile ilgili bir çalışma yapmıyorum" ifadelerini kullandı.

Hüsnü Güreli ve İbrahim Altınsay isimlerinin listesinde olup olmayacağı yönündeki soru üzerine de Fikret Orman, "Hüsnü Güreli, çok değerli bir üstattır. Beşiktaş'ta başkanlık yapabilecek bir kişidir. Kendisine böyle bir şey teklif etmedim. İbrahim Altınsay da, Hüsnü Güreli de benim olduğum yer de olurlar. Onlarla aynı zihniyete sahip kişileriz" şeklinde konuştu.

Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti;

"Benim başkan olmam, beni seçenlerin de başkan olması anlamına gelir. Ben Beşiktaş camiasının başkanıyım. Beni onlar seçiyorlar. Kopanları kulübümüze geri kazandıracağız. Kulübe hizmet etmek isteyen herkesten istifade etmek istiyoruz."

"Yıldırım Demirören, hibe ettiği parayı geri isterse ne yaparsınız?" yönündeki soru üzerine de Orman, şu yanıtı verdi:

"Tabii ki kendisiyle konuşacağız. Demirören kongrede bazı açıklamalarda bulundu. Yeni yönetim hibe ederse ben de ederim, şeklinde. Bunlar seçimden sonra görüşülecek konular."

Teknik direktör Carvalhal'ın başarılı olup olmadığı yönündeki soruya da Orman, "Takımın şu anki hocası Carvalhal. Daha ligdeyiz. Takımımızın önünde daha maçlar var. Şu an için hocayla ilgili yorum yapmam doğru değil. Sezon sonu gelir, Beşiktaş'ın ligdeki sıralamasına bakarız, ondan sonra da durumu değerlendiririz" yanıtını verdi.

Bu arada Fikret Orman, genç ve ahlaklı futbolcuları tarayıp bularak, kadrolarına dahil edeceklerini söyledi.

Başkan adayı Fikret Orman, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Tomas Sivok ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı kararını da teknik ekibin vereceğini sözlerine ekledi.

Fikret Orman'ın konuşmalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Altyapı çok önem vereceğiz. Belki de Beşiktaş tarihinde en çok değer verilen dönem bizim zamanımızda olacak"

"Tek bir şey konuşurum. O da Beşiktaş'ın menfaati içindir. Beşiktaş'ın menfaati için her türlü riski alırım"

"Benim olduğum yerde istikrar olacak. Bu futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşlarda da böyle olacak"

"Yüksek maliyetten kaçınacağımı her zaman söyledim"

"Başkan olduktan sonraki ilk icraatım durum tespiti yapmak olacak. Mali açıdan durum nedir görmeliyiz. Ardından da futbol takımının tespitini yapacağız. Bunların ardından da en hızlı şekilde stad konusuna el atacağız"

"Türkiye'nin en büyük camiasıyız. Biz farklı bir camiayız. Bu da bizim özelliğimiz. Taraftarımız kulüplerine sahip çıksınlar. Bu kulüp onların kulübü. Bir maç kaybettik diye demoralize olmaktansa, el birliği ile dünya kulübü yaratalım.


GH(UD/FG)