Erdoğan, UEFA'nın Beşiktaş'ı kriterlere uymaması ve UEFA'yı yanlış yönlendirmesi dışında kulüpler ile futbolculara olan borçlarını ödememeyi ertelemeyi alışkanlık haline getirmek ile de suçladığını belirtti. Son yıllarda Siyah Beyazlı kulübün transfer ilişkisi içinde olduğu farklı kulüpler ile futbolcularına ödeme yapmama, borçlu kalma durumunun 1 Mayıs'ta görülecek davada masaya yatırılacağını vurguladı.

"UEFA'nın Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etmesinin bir nedeni de son yıllarda kulüplere ve futbolculara olan borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmesi durumudur. UEFA Beşiktaş'ın borçlarını sürekli ertelemesinin bir alışkanlık haline geldiğine vurgu yapıyor. 1 Mayıs'daki mahkemede bu konuda konuşulacak."

Levent Erdoğan, görülecek mahkeme sonrası Beşiktaş'ın suçlu bulunması halinde ilk aşamada uygulanacak yaptırımın 1 yıl UEFA organizasyonlarında mücadele edememe ve 300 bin Euro para cezası olacağını da söyledi.

Erdoğan, yapacakları savunmada Fikret Orman Başkanlığın'daki Yönetim Kurulu'nun yaklaşık bir aydır görevde olduğunu vurgulayacaklarını söyledi. Şu anki yönetim kurulunun kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çaba harcadığını ve geçmiş yıllarda yapılan hataların cezasının kendilerine kesilmesinin yanlış olacağı üzerine bir savunma yapacaklarını dile getirdi. Beşiktaş'a bu dönemde verilecek bir cezanın borçları kapatma, düzensizlikleri ortadan kaldırma amacında olan Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulunun şevkini kıracağını sözlerine ekleyen Erdoğan, 1 Mayıs'a kadar savunmalarını tam olarak hazırlıyacaklarını ifade etti.


ÖÖ(UD/FG)