Belhanda atağı

Galatasaray’ın Sneijder’ı transfer etmesinin ardından karşı atağa kalkan Fenerbahçe uzun süredir peşinde olduğu Belhanda’nın işini bitirmek için harekete geçti. Görüşmeleri borsaya bildiren sarı-lacivertli ekibin Montpellier’e yıldız oyuncu için 10 milyon euro önerdiği bildirildi


SENAD OK

Sneijder’ın Türkiye’ye gelişinin hemen ardından Fenerbahçe de uzun süredir peşinde olduğu Belhanda’nın transferini bitirmek için atağa kalktı. Daha önce Faslı futbolcu ile el sıkışan sarı-lacivertli kulüp yıldız oyuncunun takımı Montpellier ile de anlaşma noktasına geldi.
Sarı - lacivertliler daha önce futbolcuyu ikna etmiş ancak kulübü Montpellier ile bonservis konusunda pazarlıklarını sürdürüyordu. Gerek Elazığ maçında alınan kötü sonuç gerekse ezeli rakip Galatasaray’ın Sneijder’i transfer etmesi üzerine yönetim daha fazla beklemeden vazgeçti ve bu transferi bitirme kararı aldı.
Fenerbahçe ile Fransız kulübü arasında 15 milyon eurodan başlayan pazarlıklarda Fenerbahçe’nin teklifini 8 milyondan 10 milyon euroya çıkardığı öğrenildi. Afrika Kupası maçları için Güney Afrika’da bulunan Faslı yıldız konusunda kulübü ile anlaşma sağlanırsa Belhanda 4.5 yıllık resmi mukaveleye imza atacak. Yıldız oyuncu yıllık net 2.5 milyon euro ücret alacak, başarılı futbolcuya ayrıca maç başı ücret ödenecek.
Öte yandan Fenerbahçe, Belhanda’nın transferi için kendisi ve kulübü Montpellier ile görüşmelere başlandığını dün borsaya bildirdi.
Ancak bu gelişmelerin ardından Montpellier Başkanı Nicollin, Fransız basınına yine kafaları karıştıran bir açıklamada bulundu. Nicollin, “Belhanda’yı Fenerbahçe’den başka kim istiyor bilmiyorum ama finansal garanti açısından da oraya transferi karışık bir durumda. Belhanda Fenerbahçe’ye gitmeyecek. Ben sadece Almanya’ya ve İngiltere’ye oyuncularımı satarım” dedi.