Bayern Münih, Londra oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin provasını yine Londra’da başarılı bir şekilde verdi. 25 Mayıs’ta Wembley Stadyumu’nda yapılacak finali hedefleyen Alman temsilcisi, Arsenal’a konuk olduğu ikinci tur ilk maçında rakibini 3-1 mağlup etti. Bavyera ekibi bu sonuçla, son beş sezonda 4’üncü kez çeyrek finale kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Eski günlerinden uzak bir görüntü çizen Arsenal, 13 Mart’ta Münih’te oynanacak rövanş mücadelesinde turu geçebilmesi için rakibine gol yemeden en az 3 gol atmak zorunda.

Bayern Münih, 7'nci dakikada Toni Kroos, 21'inci dakikada Thomas Müller ve 77’nci dakikada Mario Mandzukic’in golleriyle sonuca gitti. Arsenal’ın tek golünü 55’inci dakikada Alman milli oyuncu Lukas Podolski attı.

Lukas Podolski (solda), eski takımına karşı Arsenal'ın tek golünü attı

Bayern Münih maçın genelinde rakibine üstlüğünü kabul ettirirken, ikinci yarının ilk bölümünde dengeyi sağlayan Arsenal, aradığı golü de bu dakikalarda buldu. Podolski, Bayern kalecisi Manuel Neuer’in hatasını değerlendirerek eski takımına karşı Londra ekibinin tek golünü atarken, bu aynı zamanda Bayern’in bu yıl resmi bir maçta yediği ilk gol oldu.

Bayern’de üçüncü sarı kartını gören orta sahanın yıldız ismi Bastian Schweinsteiger cezalı duruma düştü. Milli oyuncu, rövanş mücadelesinde yer alamayacak.

Porto, Malaga’yı yendi

Gecenin diğer maçında Porto, Malaga’yı 1-0 yendi. Maçtaki tek golü 56’ncı dakikada Joao Moutinho attı. Portekiz şampiyonu, 9 yıldır çeyrek finalden öteye geçemedi. Malaga ise ikinci tura yükselerek büyük bir başarıya imza attı. İspanyol ekibi, UEFA tarafından finansal fair-play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları'ndan men edildi.

Porto – Malaga mücadelesinin rövanşı 13 Mart Çarşamba günü oynanacak.

Schalke'yi sakatlıklar düşündürüyor

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarını yenilgisiz tamamlayan Schalke'yi, bu akşam ikinci turda karşılaşacağı Galatasaray maçı öncesi sakat futbolcuların çokluğu düşündürüyor.

Teknik direktör Jens Keller, devre arasında kadrosunu Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi iki dünya yıldızıyla güçlendiren Galatasaray karşısında Atsuto Uchida, Kyriakos Papadopoulos, Christoph Moritz, Ibrahim Afellay, Ciprian Marica ve Lars Unnerstall gibi isimlerden yoksun çıkacak.

Yeni transfer Raffael de bu sezon Avrupa kupalarında Dinamo Kiev forması giydiği için statü gereği Galatasaray maçında oynayamayacak.

Bu maçta Schalke'nin gol silahı Klaas Jan Huntelaar olacak. Sakatlığını atlatan Hollandalı yıldızın takımdaki yerini alması bekleniyor. Huntelaar; “Kendimi çok iyi hissediyorum. Hiçbir sorunum kalmadı” diye konuştu.

Bu akşam (20 Şubat) Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Schalke arasında oynanacak ikinci tur ilk maçını İskoç hakem William Collum yönetecek. Maçın başlama saati TSİ 21:45.

Gecenin diğer maçında İtalyan ekibi Milan, İspanyol temsilcisi Barcelona'yı konuk edecek. Bu maçın başlama saati de 21:45.SID/dpa/DW, UÇ/NH