2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde mücadele eden Bayan Hentbol A Milli Takımı, Makedonya ve Fransa ile oynayacağı müsabaka öncesinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Dörtlü Hazırlık Turnuvası'na katıldı. Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın ilk maçında Bayan Hentbol A Milli Takımı ile Belarus karşılaştı. Bayan Hentbol A Milli Takımı maçın ilk dakikalarında atak oyunuyla rakibi karşısında üstünlük sağlamasına rağmen devreyi 19-17 mağlup tamamladı.

Maçın ikinci yarısında iki takım da karşılıklı olarak rakip kaleye gol attı. Maçta Bayan Hentbol A Milli Takımı, Belarus'u 34-33 yendi. Bayan Hentbol A Milli Takımı'nda Serpil İskederoğlu 8 golle en skorer oyuncu oldu. Belarus takımında ise Dronava İryna 5 gol attı.

Maç öncesinde açıklama yapan antrenör Hikmet Vurgun, Antalya'da düzenlenen turnuvanın takım açısından iyi bir hazırlık dönemi olacağını belirtti. Bayan Hentbol A Milli Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 4. Grup'ta yer aldığını hatırlatan Vurgun, Fransa ve Makedonya maçlarını kazanarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini söyledi.

Hentbol Bayan A Milli Takımı'nın daha önce Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı göstermediğine değinen Vurgun, şunları söyledi:

"Avrupa Şampiyonası'na gitme başarısını gösterebilmiş bir ülke değiliz, ama kesinlikle onu hak eden bir ülkeyiz. Bunu bu sefer başarmak istiyoruz. Elemeleri geçtiğimiz zaman takım ve federasyon olarak biliyoruz ki, orada ana gruba kalabilecek bir ekibiz. Ana grupta 16 takımın katıldığı şampiyonada ilk elemeleri geçerek ilk ikiye girip son 8 takım arasında yer almak istiyoruz. Oradaki eşleşmelerde biraz da şansımız yaver giderse ilk dört veya bir madalya hayalımiz var. Öncelikle basamakları birer birer çıkmak lazım. Gruptan çıkmamız için Makedonya'yı yenmemiz şart görünüyor."

Bayan Henbol A Milli Takımı'nın yanı sıra, Belarus, Brezilya ve İsveç'in yer aldığı turnuva cumartesi günü sona erecek.

TY(HA/SSA)