Milli basketbol takımı menajeri Harun Erdenay, DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada İtalya’yı bu güne kadar özel maçlarda birkaç yenmelerine karşın resmi müsabakalarda hiç mağlup edemediklerini hatırlatırken Kayseri’de bir ilke imza atmayı amaçladıklarını belirtirken şöyle dedi:

"1956 yılından bu yana tam 56 yıldır İtalya’ya karşı A milli erkekler kategorisinde resmi maçlarda bir galibiyetimiz yok. Şeytanın bacağını 2013 yılı F grubu eleme müsabakalarında kırmak istiyoruz. Şu anda grip olan İzzet dışında sıkıntımız yok. Moralimiz de son derece yerinde."

TANYEVİC: ''MUHTEŞEM BİR GALİBİYET BEKLİYORUM''

Kadir Has Spor Salonu'nda antrenör Bogdan Tanyevic gözetiminde bir antrenman yapan milli takım, ısınma hareketlerinin ardından hücum ve savunma çalışması yaptı. Tanyevic, antrenmandan sonra gruptaki en önemli maçlarını İtalya’ya karşı oynayacaklarını vurgularken şöyle konuştu:

"Taraftar, bu maça ilgi gösterip tribünleri doldurursa, iyi bir mücadele örneği gösterip muhteşem bir İtalya galibiyeti alabiliriz. Taraftarlarımıza güzel bir basketbol izleteceğimize inanıyoz. Muhteşem bir galibiyet bekliyorum."

Milli takım oyuncularından Ender Arslan ise, "Beyaz Rusya galibiyetinden sonra grubun en zor maçını oynayacağız. Taraftarın da desteğiyle İtalya’yı da bu salonda devirip Avrupa Şampiyonası’na önemli bir adım atacağız" derken Semih Erden, "Rakibimizi biliyoruz. İlk maçı nasıl kaybettiğimizi de biliyoruz. Yüzde yüz konsantre olarak maçı kazanmak için oyaacağız. Seyirciye de güzel basketbol izleterek gülen taraf biz olacağız" diye konuştu.

GECE MANTI GÜNDÜZ PASTIRMA

Milli takım, dün gece yaqptıkları antrenmandan sonra kaldıkları Hilton Oteli'nde ünlü Kayseri mantısına kaşık salladı. Milli basketbolcular sabah da kahvaltıda pastırmalı yumurtanın tadına baktı. Milli basketbolcular yakınları için kilo kilo vakumlanmış pastırma ve sucuk için sipariş verdiler.

"BAYRAĞINIZI ALIN SALONA GELİN"

Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ömer Yağmur, yarına kadar tüm biletlerin satılmasını beklediklyerini, milli takım kafilesinin İtalya maçından sonra İstanbul’dan Portekiz’e geçeceğini açıkladı, "Kayserili basketbolseverleri ellerinde bayraklarıyla salona bekliyoruz" dedi.

İTALYA İDDİALI

Öte yandan İtalya milli takımı Kayseri’ye geldi. Konuk basketbolcular ilk çalışmasını Kadir Has Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında açıklama yapan İtalya'nın antrenörü Simone Pianigiani , "Türkiye gerçekten güçlü bir takım ve zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz. Grup maçları başlarken kimse bizim bu performansı sergileyeceğimizi beklemiyordu. Şu anda 6 galibiyetle lideriz ve maçta da bu performansımızı sürdürmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.


OE-MÖ(OE/AÖ)  FOTOĞRAF